Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Ekvadorski predsjednik Correa zabranio javnu proslavu "Noci vjestica" u Ekvadoru

Dragi moji,
evo da vam se javim s nekoliko dobrih vijesti odavde, koje dodatno potvrdjuju moje odusevljenje nasim predsjednikom Correom (a tetkica mi je javila da je na Radio Mariji cula i kako se on prigodom svog nedavnog posjeta Europi - Spanjolskoj i Italiji, u Vatikanu kratko susreo i sa Sv. Ocem)!

A neki dan me dodatno odusevila vijest koju sam cula ovdje u dnevniku, kako je nas predsjednik zabranio javno obiljezavanje i proslavu tzv. "Noci vjestica" u Ekvadoru, nazvavsi to smijesnom novotarijom, i plodom sjevernoamericke konzumisticke "kulture", koja nema ama bas nista s ekvadorskom kulturom i tradicijom...A meni se cini - niti s hrvatskom...

Vijest na spanjolskom o tome

Druga dobra vijest, je da sam sasvim slucajno nabasala na jos neke Hrvate ovdje, i to cini se vrlo uspjesne...Naime, sa Saritom sam navratila u neku ljekarnu u Quitu, i na vratima vidjela neke reklamne plakate za neke farmaceutske proizvode i firme...(Niti ovdje se ne mogu osloboditi svoje stare navade da pogledam i proucim sve plakate i obavijesti na koje me put nanese...) I tako sam na jednom od plakata vidjela da se za taj i taj proizvod treba obratiti na Casu Barukcic!!! A to naravno ne mogu biti nego Hrvati...I na internetu sam otisla i na njihovu web stranicu i doista imala sta vidjeti:

Casa Barukcic

Ne budi lijena, javila sam se na njihovu mail adresu (sto na hrvatskom, sto na svom nemustom spanjolskom, odnosno kasteljanskom kako ga ovdje zovu), i vec drugi dan dobila i odgovor:

"Saludos Drina Cavar.
Nosotros nos alegramos también de saber que hay una Croata por acá, mi nombre es Angelka y el de mi hermana es Ivka, cuanto tiempo pasaras por acá en Ecuador, para contactarnos."


"-----Mensaje original-----
De: Drina Cavar [mailto:drina.cavar@zg.t-com.hr]
Enviado el: lunes, 29 de octubre de 2007 13:25
Para: info@casabarukcic.com
Asunto: Saludo Croato

Postovani,
ne znam da li jos govorite hrvatski, drago mi je da sam naisla na
vase stranice, ovdje sam dosla u rujnu, biti godinu dana u
misijama kod s. Lenke Covic, u Oyacotu, kod Calderona!
Bas mi je drago da ovdje ima tako uspjesnih Hrvata, kao i vidjeti
nas dragi grb, u vasem znaku!
Veliki pozdrav, i javite se mailom, ako zelite da budemo u
kontaktu!

Buenas tardes,
yo soy una Croata, che soy aqui in missiones da hna. Lenka Covic,
Oyacoto!
Soy feliz para che hay mas Croatos achi!
Se chieren ser in contatto, mi mandan un email?
Hasta luego!

Pozdrav, Drina"

Eto, tako - poslala sam im i nas telefon, pa ocekujem jos lijepih i zanimljivih susreta i druzenja...

A ovdje u Quitu, je i s. Klementina Banozic, Sluzbenica Milosrdja, koju jos nisam osobno upoznala, no svakako cu pokusati stupiti u kontakt i s njom...

A zahvaljujem i Daliboru sto mi je poslao link na propovijed p. Ante Volenika iz Opatije, gdje spominje i ovaj moj tj. nas blog:


Misijska propovijed p. Volenika

Veliki pozdrav svima, i zapalite koju svijecu i u moje ime na nasim dragim grobljima, sjecajuci se nasih milih i svetih pokojnika, za koje i odavde molim - zajedno sa svima vama! Jutros smo u kapeli, na nasoj zajednickoj molitvi sve sestre i volonterke trebale napisati imena svih pokojnih za koje zelimo zajednicki moliti...

Image Hosted by ImageShack.us
Grob s. Jacqueline, Sluzavke Malog Isusa, na splitskom groblju
(osjecam da je i njen zagovor posebno zasluzan sto sam ovdje u misijama...)

A jucer je osim blagdana Svih svetih, bio i 27. rodjendan s. Silvije (koja je nedavno usla u novicijat naseg reda Zajednice Krista Misionara Molitelja), pa smo popodne zajednicki igrali jednu vrlo zanimljivu igru: "Ruta di Biblia", gdje 4 igraca bacanjem kockice pomicu svoje figurice, i izvlace jednu od 500njak kartica s pitanjima iz Biblije, na kojima su navedene i oznake mjesta u Bibliji gdje se moze naci odgovor - meni je islo dosta dobro, ali sam pred sam kraj izvukla jednu od 100-njak posebnih kartica na kojoj je pisalo: "Tko bi prvi, bit ce posljednji", te sam se morala vratiti na sam pocetak...Takvu igru nisam jos vidjela u Hrvatskoj, a cini mi se jako, jako zgodno...Vidjet cu u Zdencu mozemo li i mi to prevesti, i izdati...

Image Hosted by ImageShack.us

Inace u nas inernat su neki dan dosle i dvije male crnkinje - Carla od 13 godina, i Carol od 7, koje je dovela njihova 30godisnja mama, koju je muz maltretirao i tukao, te se razisla od njega, i mora naci posao, i snaci se, a za to vrijeme bi cure trebale biti kod nas...Njihova imena su me opet podsjetila na mog dragog sveca Karla Boromejskog, koji me uvijek nekako cudesno prati i javlja mi se, kao i sada ovim svojim imenjakinjama, par dana uoci njihova blagdana (4.11)...No, Carol i Carla se nisu bas najbolje uklopile s ostalim nasim curama, jer su i same prilicno divlje i nasilne, pa vam njih i njihovu buducnost posebno preporucam u molitve, po zagovoru sv. Karla, a svima koji nose njegovo ime - ukljucujuci i Drage (svoju tetkicu), Dragice i sve druge od srca zelim - sretan imendan! (u zelji da ostvarim svoju zelju i doista jednog dana postanem s. Carolina della Misericordia Divina)

I naravno, ne zaboravite sutra otici na veeeliki susret Zdenca u Veliku Goricu! (sve veliko : ))))

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 02.11.2007. u 16:45 sati.