Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samoyedi

Marketing

Njega samoyeda

Evo pisat cu o njezi samoyeda malo sam prije napisala mislila sam kasnije al posto me je pitala sa bloga The world of me own o njezi samoyeda jer se misli kojeg ce psa uzet.

Ja ti preporucavam samoyeda jer je obiteljski pas i vrlo njezan itd.

Zahvaljujući brojnim vrlinama, pogotovo jer nije nimalo zagrižljiv, s godinama se pokazao kao odličan kućni pas i u cijelom svijetu uživa samo simpatije.
- Prekrasan je izgledom, osobito ponašanjem. Ima samo jednu "manu": kad laje, čini to veselim tonom. Rado se igra s djecom i odraslima. Miran je, dostojanstven, poslušan, vjeran i privržen. Dlaka mu ostaje čista i bez pranja. Rado uči, osobito ako to činite "razgovorom" i prepoznavanjem što hoće u određenom trenutku, ali je sigurno da vlasnikovo dobročinstvo neće zlorabiti. Kontakti s njim moraju biti lišeni grubosti, njegova mirnoća i dobrota djeluju gotovo terapeutski u današnjem užurbanu vremenu

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

S dlakama nema problema. Dlaka svakom samoyedu odpada kad se linja u velikim (čitaj ogromnim) količinama. To je dva puta godišnje, inače dlaka skoro da ne odpada. Kad primjetiš da na robi ti ostaje krajnje je vrijeme da ju se dobro počešlja. Kod češljanja pada poddlaka koju ima i ona izgleda kao vuna. To je normalno. Ako se češlja 2-3 puta tjedno nema dlaka po stanu.DLAKA NEMA MIRISA.

Kod zenka prvi put tjeranje se javlja između 6 i 7 mj. starosti psa. Ono što sam čula kuju se mora više paziti i uglavnom se šeta kad nema mnogo pasa, a ona počisti za sobom. Vjerojatno prvi put neće znati, ali shvatiti će.

Razlika između mužijaka i ženke. Pa nema mnogo, mužijak je samostalniji i tvrdoglaviji, ženka je privrženija i poslušnija. Muški vole lutati i ženke neće daleko od vlasnika. Muški su nešto veći i dlaka im je dosta bujnija, duža i gušća od ženkine.
Što se tiče povodnika to je pasmina koja voli sama lutati i od prvog dana ju se mora učiti da bude blizu i da ne vuče povodnik. Od početka nije preporučljivo šetati bez povodnika, a štene do 4-5 mjeseci se ne smije istrčavati zbog kralježnice. Ono smije trčati i igrati se ali brzo trčati za loptom ili štapom na veću udaljenost ne smije. Do trećeg mjeseca nije preporučljivo da se penje na puno stepenica.

Najbolje ti je početi s psom raditi kroz igru i nagradice na poslušnosti polako čim dođe doma.

Istina, mužjaci se znaju zaljepiti za ženke, ali sve je stvar odgoja..ako vlasnik nije uporan i popušta, pas će to raditi. Ali isto ga se tako može naučiti i da ne zaskakuje cure.
Medox ne zaskakuje cure i ne odjuri za njima. Više im se veseli nego dečkima naravno i šnjofka ih, ali nikad ih ne zaskakuje i ne dosađuje im, a ne bi niti otišao za curom.

Nemoj zaboraviti da je samojed dominantna pasmina i zahtjeva puno rada i kretanja.

Sta se tice gdje ga smjestiti mozes ga i u stanu i u dvoristu samo zampamti da je obiteljski pas i zavijati ce ti ako ostane sam.

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Post je objavljen 02.11.2007. u 15:51 sati.