Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/razmisli

Marketing

Šaka u oko

"..hulje! nedokazani, benevolentni, aseksualni hašomani! ovce. ovce!" urlao je nezadovoljni Ramzes ljutito se češući po svojoj nanovo ofarbanoj zelenoj glavi. u lijevoj ruci držao je otrgnuti novinski članak, dok je desnom vukao za sobom kožnu torbicu punu rižinih krekera posipanih kuminom. žurio je, jadnik, kući, sa golemom kvrgom iznad oka. ismijan. nezadovoljan. apatičan. upravo je doživio jedno od najnepoželjnijih životnih iskustava: bio je javno ponižen, demoraliziran, raznesen. pitate se što se desilo? ispričat ću vam, iako takva prispodoba nije za svačije uši. njezina buka premašuje 104 dozvoljena decibela, zato pazite jedine vam bubnjiche (da ne bi bilo: "Valjak, jeba ti pas mater, plačaj mi nove uši!").
Ramzes je predsjedao na skupu scijentologa. kao vođa sekte u svojem gradu, običavao je svake četrnaeste srijede voditi govore koji su redovito obmanjivali i varali građane, te su oni plachali basnoslovne svote da se nađu među njegovim miljenicima; među onima koje je on postavljao na visoke položaje u neprestano mijenjanom hijerarhijskom sistemu religije modernog doba: scijentologije.
no nešto se promijenilo. Ramzes se jedne večeri bacio u plodonosno besposličarenje, hodao je dvorištem, promatrao lišće, olupine starih bicikala, te raznovrsne nakupine neke čudne žute tvari koja mu je smetala još od prošlog tjedna. uglavnom, nešto ga je nagnalo da se konačno, nakon svih tih godina obmane riješi scijentologije. odlučio je skinuti čeličnu koprenu neznanja sa očiju svojih slijepih podanika, pa je sutradan na skupu hrabro progovorio:
"braćo i sestre! sluge koje se tako besramno pokoravate mojoj volji, i goli stojite iza zlog diva scijentologije koji upravlja vašim životima, tjera vas na odricanje od zasluženih vam dobara, i bičuje vas okrutnim bičem gladi i bijede, čujte me! shvatio sam nakon dugo vremena da se morate probuditi. predugo sam vam lagao, i predugo vas držao u zabludi. vrijeme je da vas prosvijetlim, i da se zajedno uzdignemo iznad vražjeg sistema laži. braćo i sestre, scijentologije nema. vjerujete u laž. dajete pare, a ne čujete muziku. varate sami sebe, a ja vas divlje potkradam. došlo je vrijeme da vam kažem ovo: vratite se svojim prijašnjim životima, vratite se svojim religijama koje su vas činile sretnima (iako su vas i one, de facto, potkradale :)), odjebite scijentologiju. ona ne postoji."
Ramzes je završio s govorom. nadao se salvi odobravanja i podrške, no umjesto toga dobio je tišinu. nekoliko trenutaka grobnog muka. od niotkuda stvorila se odrezana šaka (koju je neko iz auditorija bacio), i pogodila ga ravno iznad oka. tad je shvatio da mu je vrijeme da kidne. ako ste sve zaboravili, pročitajte sad prvi odlomak ponovno, pa ćete razumijeti jadnika..

javljam se opet ovom malom pričicom, koja je došla niotkuda. post je napisan za tebe, djevojčice u crvenom, iako nema s tobom apsolutno nikakve veze, jer koliko znam, ne podržavaš scijentologiju. eto, post je tu, nije bogzna što, ali možda ga i vrijedi pročitati. trebali bi češće gledati zvijezde. jer tek onda shvaćam da nemamo onaj hendikep koji imaju svinje: mi možemo okrenuti pogled ka zvjezdanom nebu, i spoznati njegovu ljepotu. i ponavljam nešto već izrečeno: "live for life's sake, don't let life pass you by, drink + be merry, for tomorrow we may die." vidimo se u sljedećem postu, kojeg ćete vjerojatno opet čekati jedno vrijeme, iako me baš nekako uhvatila volja za čestim pisanjem posteva. moš mislit, buraz.

Post je objavljen 02.11.2007. u 14:56 sati.