Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/takemedowntothegunsnrosesworld

Marketing

I use to Do a little, But a little wound`t do, so Little gat more and More!

Evo, nas opet.Jučer su bili Svi Sveti i prisjećali smo se najdražih, a danas je opet novi dan i mi pišemo o jednoj temi koja će vam se sigurno dopasti.
Guns n`Roses, ma sigurno misliter sad je to nešto obično kao i uvijek, ali danas smo vam pripremile nešto sasvim "COOL".


Tema je, da ne odugovlačimo:Koliko je Cool W.Axl Rose!


W. Axl Rose je po ocjenama čitateljica časopisa Ellegirl jedna od najcool osoba na svijetu. Zauzeo je visoko drugo mjesto. Iako ga mediji u zadnje vrijeme uglavnom spominju u negativnom kontekstu jer album 'Chinese Democracy' ni nakon deset godina nije ugledao svjetlo dana, čini se da mladim Amerikankama ništa od toga ne smeta. Je li u pitanju samo bad boy imidž ili se radi o istinski lošem dečku?

Image and video hosting by TinyPic
W. Axl Rose i dalje je jedan od najkarizmatičnijih rokera

Još davne 1985. skandali i ekstremne situacije postali su sastavni dio imidža holivudske grupe Guns 'n' Roses, a pokazalo se da je upravo Axl bio najveći magnet za nevolje. Sklon tučama i svađama, u kombinaciji s drogom, alkoholom i tabletama, nikako nije mogao proći nezamijećen.


"Od lijekova mi nije ništa bolje, ali bar me se idioti klone jer znaju da sam na terapiji" - W. Axl Rose.Evo to vam je jedan od primjera!

Njegov konflikt s društvom seže još u dane njegovog djetinjstva, o kojemu sam Axl govori kao o najgorem periodu svojeg života.
Rođen je 1962. kao William Bruce Rose u mjestu Lafayette u Indiani.
Otac je napustio obitelj dok su mu bile dvije godine. Majka se preudala za vjerskog fanatika Stephena Baileya, nakon čega je i mali William dobio njegovo prezime.

Axl: Ispirao m je mozak u crkvi svaki dan. Nemam ništa protiv crkvi i religija, ali vjerujem da većina vjera radi sprdnju od humanosti. Za primjer, crkva mog očuha bila je puna umišljenih licemjera koji su napastovali ili silovali djecu, iako su i sami bili zlostavljani u mladosti. Svi oni su tražili Boga, ali su se istovremeno iživljavali na djeci', rekao je Axl u intervjuu za Rolling Stone.

Guns 'n' Roses

I on i sestra su bili redovito maltretirani, a TV su smjeli gledati jednom tjedno. Kasnije im je očuh zabranio i TV, jer je po njegovoj procjeni program bio sotonistički. 'Nije samo televizija bila označena kao zlo, ista stvar je bila i s glazbom i s djevojkama. Jednom sam dobio udarac u glavu tako da sam pao s kauča, jer su se na TV-u u reklami za cigarete pokazale dvije djevojke u bikiniju. Nismo smjeli vidjeti ni filmski poljubac na ekranu', pojasnio je Rose i dodao: 'Kad god bi se takvo nešto događalo na ekranu, morali smo okrenuti glavu.' Pjevač o svojoj majci također nema dobro mišljenje, smatra da je i ona kriva jer je dopuštala takve stvari.

Axl je svoj bijeg pronašao u glazbi: 'Nisu mi toliko bile važne riječi. Melodija i emocije u pjesmama su mi na neki način postale prijatelji. To mi je bio jedino mjerilo nekog drugog svijeta, za razliku od onoga u kojem sam živio.'

Najveci skandal W. Axl Rose je:
Izazivanje Curta Cobaina na obracun na dodjeli MTV nagrada 1992.
Skok s bine u publiku i fizici obracn s obozvateljem u St. Louisu
Ubijanje svinje pisoljem na jednoj hollywoodskoj zabavi
Vrijednje homoseksualaca, crnaca i doseljenika u pjesmi 'One In A Million'
Pjevanje C. Mansonove pjesme 'Look At Your Game Girl'
Nemiri u Montrealu 1992. nakon sto je Axl nakon par otpjevanih pjesama odsetao s bine
  
pollcode.com free polls



U adolescentskoj dobi Axl je u rodnom gradu nebrojeno puta prespavao u zatvoru. Sa 16 godina je izbačen iz kuće. Počeo je stopirati i lutati po cijeloj zemlji, a 1982. je završio u Hollywoodu gdje je sreo svog prijatelja iz škole Jeffa Isbellea, koji je kasnije promijenio ime u Izzy Stradlin. Tog trenutka se između njih dvojce rodila ideja o zajedničkom bendu.

Guns 'n' Roses

William Bailey tada postaje W. Axl Rose. Slovo 'W' je dodao jer je u američkom slengu axl rose anagram od oral sex. Dodavanjem slova 'W' kratica njegovog imena je W.A.R. (rat). Očigledno mu se to ime više sviđalo.
I Axl i Izzy su u tri godine promijenili dosta članova benda, a i sami su svirali s drugim grupama u Los Angelesu.

U to vrijeme američka scena podijelila se u dvije glavne struje. Glam metalci su imali mekši zvuk prilagođen stadionskim i dvoranskim nastupima i prilično feminizirani pristup vlastitom izgledu. Druga struja bila je thrash metal, beskompromisna glazba s čvrstim i nerijetko revolucionarnim stavovima. Brzina i žestina su bili glavna mjerila kvalitete.

Axl je htio da glazba njegovog benda bude hibrid koji će uvjetno rečeno pomiriti dvije struje. Taj hibrid je nazvao pie (pita). Guns 'n' Roses su inzistirali na imidžu loših momaka, što su i bili. Osim što su imali razularene i divlje nastupe, Axl Rose je imao i oštar jezik koji nije nikoga štedio. Slash i Izzy Stradlin su svirali u maniri Sonesa i Aerosmitha, Duff McKagan i Steven Adler su zbog izblajhanih i natapiranih frizura izgledali kao da su došli iz grupa Europe ili Bon Jovi, dok je Axl pjevao pjesme o seksu, drogi i apatiji života u velikom gradu. U modnom smislu bili su po svim mjerilima out. Šarene kaubojske čizme su nosili preko hlača, a frontmen je bio previše tetoviran.


Mladi buntovnik: kožne hlače, kaubojske čizme i tetovaže

Image and video hosting by TinyPic
Bili su prljavi, bezobrazni, tetovirani i, što je najvažnije, iskreni u svemu tome, dakle imali su sve ono što se traži od rock benda, a ako se to uzme u obzir, onda ne treba čuditi tomu da je njihov prvijenac 'Appetite For Destruction' jedan od deset najprodavanijih albuma ikad.

Axl je i dalje imao problema sa zakonom, a s obzirom da od koncerata i nije bogzna što zarađivao, bavio se i dilanjem droge. Svoj prvi EP 'Live ?!*@ Like Suicide' koji su izdali u nezavisnoj nakladi prodali su u tiraži od 10.000 primjeraka, što im je i donijelo ugovor težak 75.000 dolara s Geffen Recordsom. Ljudi iz Geffena nisu ni pomišljali da su Gunsi bili spremni sav novac potrošiti na dugove i drogu.

Brak i manična depresija

Axl je u to vrijeme bio s Erin Everly, manekenkom i kćerkom rock zvijezde Dona Everyja iz The Everly Brothers, koja se pojavljuje u spotu 'Sweet Child O' Mine' koji je ubrzo izbio na prvo mjesto singlova. S Everly se kasnije i oženio, ali je brak neslavno završio.

Sve nakon izdavanja 'Appetite For Destruction' poznato je pod nazivom Guns 'n' Roses manija. Dogodilo se da je cijela svjetska scena s kraja 80-ih potpala pod njihov utjecaj. Po uzoru na Slasha, efekti poput wah-wah pedale i talk box ušli su u modu. Kaubojske čizme od zmijske kože su doslovce postale planetarni unisex odjevni predmet, a tada se dogodio i najveći bum tattoo shopova. Dakle, Guns 'n' Roses su pokrenuli supkulturnu revoluciju koja je i velikom zaslugom MTV-a postala globalna. Dojučerašnji 'klošari' postali su i seks simboli.


Axla ni slava nije spasila od čestih hapšenja
U takvoj neočekivanoj situaciji W. Axl Rose obolijeva od onoga što se zove ego trip. Zlostavljano dijete postalo je gnjevna osoba, od 1987. do 1991. nekoliko puta bio je uhapšen zbog fizičkih napada, a ustanovljena mu je i manična depresija. 'Od lijekova mi nije ništa bolje, ali bar me se idioti klone jer znaju da sam na terapiji. Sumnjam i u te klinike. Ispunjavao sam test, nakon kojeg su mi ustanovili bolest i pripisali uzimanje litija. I to je po njima liječenje', komentirao je Rose.
Zbog njegovog agresivnog ponašanja počele su pucati i veze u Guns 'n' Roses. Izzy je prvi svojevoljno otišao, ako se ne uzme u obzir Steven Adler koji je izbačen zbog prevelike ovisnosti o heroinu.

Chinese Democracy

Iako su 'Use Your Illusion I' i 'Use Your Illusion II' bili megaselleri, nakon kojih je uslijedila dvogodišnja svjetska turneja, zadnji studijski album Gunsa bio je 'Spaghetti Incident', obrade njihovih omiljenih izvođača, ali je i oko toga bilo medijske buke zbog korištenja stihova masovnog ubojice Charlesa Mansona.
Ubrzo u bendu ostaje samo W. Axl Rose, dok su ostali originalni članovi u post Guns 'n' Roses eri zadržali svoje celebrity statuse iako se nijedan od njihovih projekata nije nimalo približio slavi i tiraži koju su imali u matičnom bendu.

Poslije toga Axl se podvrgnuo nekolicini plastičnih operacija, ai izazvao nekoliko skandala.
Još uvijek Rock zvijezda i bez Slasha i ostalih frendova čitateljice a i mi mislimo da je Axl Rose još uvije Cool!




Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 02.11.2007. u 10:55 sati.