Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staramumija

Marketing

Francusko-međimurski krumpir




Image Hosted by ImageShack.us



Dobar dan svima, evo i mene, Starije... Ne, nisam još dobila novi PC nego sam na produženom boravku u roditeljskom domu. Najmlađi član je na poslu, najstariji na kolektivnom GO, a ja na dobrovoljnom GOu. pjeva
Jutros smo se Mum i ja stvarno rano probudile (Pater Familias još "gleda pod kožu" kak bi on rekel, pri čemu bi se mama naježila od grozote onomatopeje i personifikacije puknucu).
Ja sam htjela biti baš vrijedna pa u cik zore pristaviti današnji ručak, da iznenadim moje, i već sam u glavi sve organizirala, ali izgleda da je moj strateški plan utjecao na Mum koja se ničim izazvana ustala i odmah pristavila krumpir.
Dakle, što to danas imamo? Francuski krumpir, moje omiljeno jelo. Evo recept za 4 članu obitelj (od kojih je jedan vegetarijanac, drugi se boji "cukora", a treći će jesti "samo štrudlu", tako da će sve ostati SAMO MENI njami):
- 8 srednje velikih krumpira, međimurskih ili još bolje ličkih naughty
- 5 jaja
- 1 par kobasica (može i više, ali smo ih mi pojeli nut)
- vrhnje
- mlijeko
- sol
- papar

Krumpire, jaja i kobase skuhati. Ne zajedno. nut Dok se pećnica zagrijava, u vatrostalnu posudu redom slagati krumpir, jaja i kobasice i završiti slojem krumpira. Svaki red krumpira začiniti. Sve preliti mješavinom vrhnja, mlijeka i jednim razmućenim svježim jajem. Zapeći.

Sliku će staviti Mum, kad završimo, a za detaljnije proučavanje međimursko-mađarske kuhinje (pritom ne mislim da je Francuski krumpir međimursko jelo. Dapače!) predlažem:
Magyorov gastronomski dnevnik sa slikama.


Post je objavljen 02.11.2007. u 09:33 sati.