Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Usprkos brojnim optužnicama HDZ osigurao saborsku fotelju Franji Luciću

Dočekali smo i to da je HDZ predao svoje liste DIP-u i to samo pola sata prije ponoći. Iz HDZ-a kažu kako je tako kasna predaja njihovih lista tradicija, no ptičice nam pjevaju da je u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma bilo prilično napeto do samog kraja sastavljanja lista. Letimičan pogled na liste jasno ukazuje da među mnogim imenima pri samom vrhu lista ima puno osoba upletenih u razne malverzacije kao što su Vukelić, Polančec, Fiolić, Đakić, Bebić i Ivezić. No njima se sad ovdje nećemo baviti. Ono što nam je ovom prilikom upalo u oči je V. izborna jedinica gdje se na visokom trećem mjestu našao pleternički gradonačelnik Franjo Lucić.

Bilo bi smiješno da nije tragično. Franjo Lucić suočen je s mnogim optužnicama o malverzacijama, a HDZ ga postavlja na visoko treće mjesto i time mu osigurava mjesto u Saboru. Već smo pisali o Lucićevim (ne)djelima oko malverzacija s nenamjenski utrošenim novcima iz programa „Branitelj – poduzetnik“, čudnovatim okolnostima oko prometne nesreće koje je izazvao vozeći BMW X5 u kojoj je jedna djevojčica teško stradala i o čudnovatim poslovima oko izgradnje sportske dvorane u Pleternici. No tu nije kraj.

U rujnu ove godine protiv Franje Lucića podignute su još dvije optužnice. U prvoj optužnici Lucića se optužuje za nelegalne radove u vrijednosti od 700.000,00 kn na rekonstrukciji Orljavske ulice u Pleternici. Druga optužnica odnosi se na uređenje područne škole u Bučju iz proračuna grada Pleternice, gdje se optužuje Lucića za nesavjesno poslovanje jer je za uređenje izdvojeno 500.000,00 kuna, a stanje škole upućuje na to da su navedena sredstva završila negdje drugdje.

Unatoč svemu pobrojanome, HDZ je Luciću odlučio osigurati mjesto u Saboru. Razlog je vrlo jednostavan. HDZ je oduvijek cijenio članove koji značajno sudjeluju u punjenju stranačke blagajne. Pored Branka Vukelića, Stjepana Fiolića, Božidara Kalmete i Luke Bebića, rame uz rame stoji i Franjo Lucić.

Post je objavljen 01.11.2007. u 17:04 sati.