Ribafish jede za vas!
Gastropirat na djelu!!!
Gastro nastro!
Izrigastro!
Poput najvećih heroja,
poput najvećih junaka,
Gazda Chuck
iz djetinjstva, iz dubina, dolazi vam najbolji gastro kritičar ove planete!
Gastrofish!!!
Nova rubrika na vašem omiljenom blogu! Sve na što ste ikad naletili na policama trgovina i na što vam se želudac suzio ko oko od jastoga, biti će iskušano na živoj osobi! Hašei, svinjske glave, turski gumeni bomboni, hrvatski kurtoni, tripice od tuljana, urumašice iz Nagorno Karabaha… Sve, ali baš sve samo na www.ribafish.com
Dan prvi:
Carnex Grah sa slaninom
(Gotovo jelo – 10 minuta!)
Proizvajalec: Carnex, Srbija
Cijena: 12,40 kn, Diona
Priprema: 10 minuta u vreloj vodi
Tijek pripreme:
Napunite rajnglu, naravno premalu.
Ispraznite i napunite veću.
S previše vode, naravno.
Al eto.
Kad uzavrije nježno spustite limenkastu kanticu s hermetički zatvorenom hranom.
Rekao sam polako.
Za petnaest minuta se sjetite da je trebalo dić iz vode na deset.
Stavit kruh u toster.
Da, lim peče.
Razmišljat jel se sve uspilo zgrijat iako je dio virio kao onaj led u Titaniku.
Izvadit s kliještima ili krpom?
Shvatit da se lim ne da otvorit na lijep način nego probit nožom.
Shvatit da ti curi na stolnjak.
Kasno shvatit da isplivava mast i po krpi.
Izvadit tost.
Oribat ono crno.
Shvatit da si nožom probio i dno pa da zato otiče.
S kliještima i nožom kirurškom preciznošću konačno raščerečiti deliciju do kraja, što baš i nije lako jer peče.
Staviti ubrus.
Jesti žlicom.
Uskoro:
Ribafish jede po kućama! Vi skuhate, ja ocjenjujem!
Broj 1 - Sarma a la carte!
Broj 2 - Krvavice sa zeljem!
Broj 3 - Špek fileki!
Pozive slati na privatni mail!
Nastavak, kraj, arhiva i još puno toga na: www.ribafish.com
Post je objavljen 31.10.2007. u 08:18 sati.