Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marinjurjevic

Marketing

ŠJORA FILE TUGUJE ZA FRANOM MATOŠIĆEM

E, Marinko moj...otiša je naš dobri Frane....pognute glave, jedva čujno, gotovo šapčući...ponovi po ne znam koji put šjora File!
Pokoj vični njegovoj duši...je bija dobar čovik! Da dobar...najboji! Kažem ti Marinko moj, ne rađaju se takovi višje! Prošlo je vrime o takvega svita! Ajde, nalij mi još malo prošeka...
Ulijem šjori Fili još bićerin hvarskog prošeka i nazdravimo opet našem dobrom barba Frani Matošiću.
Tako ti je to...Partidu najboji...opet će ona, kucne svojin bićerinom o moj i gucne slatke mirisne tekućine.
A je, je...šjora File, bija je on, šta se kaže čovik i po...ma i godine su tu. Evo ga je uvatila osamdesetideveta.
Pa šta onda..da je živija i dvista godin, bilo bi malo - koliko je vridija...zaoštri ona odma po svoju.
A šta će te meni poć govorit. Ja to najboje znan. Bija je najstariji član SDP-a u Splitu. Taj se nije libija svakome reč u čunku šta ga gre...ali nikad nije prominija bandiru, nije bija prilivoda - uvik je osta velik čovik, splitska legenda i pravi livičar. Bija je električar. Svašta je proša u svom životu. Bija je u partizane. Igra balun na Visu. Možda niste ni znali ali on je bija i hrabar čovik. Odlikovan je bija Ordenom za hrabrost, pa Ordenom zasluge za narod II reda i Ordenom zasluge za narod sa srebrenon zvizdon!
Paš ti meni poć govorit o njemu, mulac jedan!? Naravno da ja to znan - čineći fintu kako je jidna, odgovori mi šjora File.
A znadete li da se on nije libija usprotivit ni Titu kad ga je bija činija da se Ajduk pritvori u niku vojnu momčad?
Da je li znan ?! Ajde mući tukac jedan...A ja se još dobro sićan koja je to barufa bila kad se bija potuka sa Zvezdinin igračen Stankovićen..i to ovod usrid Splita ..dok se još balun igra na stari plac isprid Plinare. Ma ča ti znaš...! Bilo ti je to ijadudevestopedeset idruge kada je Ajduk sašija sve klubove u ligu i nije izgubija njanka jednu utakmicu.A ne ka ovi danas...zaključi ona značajno.
Ma ne sićan se ja toga. Nisan se bija ni rodija...ali san čuja za to.
A čuja si čuja. Pa naravno da si čuja. A moj dobri Frane je bija dobija ka niku partijsku kaznu kad je bombiza šakon u čivericu tega Stankovića. Ma ni mu bilo puno žaj..jer je reka, kad su ga počeli zajebavat: "Ma žaj mi je ča ga nisan još jače udrija!" E, takvi ti je on bija. A za pravo reč - bija je boji o kruva. A moš mislit koji je to majstor bija. Zabija je najviše goli u cilu povist Ajduka. Znaš li koliko? Ne znaš..Bome da ne znaš! Zabija je sam samcijat sedamstodvadesetidevet goli. Pa sad ti vidi koji je to fuzbaler bija! Najveći i najboji o sviju! A još nešto, On ti je u Ajduk iz Zagreba doveja Bajdu Vukasa....igračinu o kalibra i čovika koji je kupija prvu vespu u Split. Čin ga je Frane vidija u Zagreb kako igra..reka je: "E, ovega malega moran dovest u Ajduka!" I doveja ga je...jer nije bija o prazni riči ka šta ste vi političari.
Ma nemojte opet o politici, molin Vas Bogon šjora File!
Ma je li ?! Ne da se gospodinu slušat o šporkarijama rvacke pulitike! Ma da ne bi mučala radi tebe! Dosta je meni takvih ča mi ne dadu govorit - jer kad ja progovorin tek ćeš onda i ti čut šta te gre. Ovo nije ništa! Puna mi vas je kapa...Stalno nike zabrane! Bilo bi van boje da uvedete red u ovu bidnu zemju. Evo, kad se spominjen našega Frane omar mi na pamet padnu ove tuče između dinamovaca i ajdukovaca....njiovi navijači. Pa di to vodi Majko Božja ! Sad su dinamovci napali tamo u Liku ajdukovce...pa udri po njima baturicama. A ka, policija je pratila ajdukove navijače na temu putu! Pa ko je tu lud? Osim ludi mladih glava ča se razbijedu između sebe - a ča radi ta policija? Ča radi ota pratnja ? Nakon tuče vata barufante! A ča nešto ne napravidu prije....Jer, evo sad su u Zagreb opet isprobijali dva dinamovca...i temu neće bit kraja! A ja se sičan, Marinko moj...kad je Torcida osnovana o splitski študenti iz Zagreba. Navijalo se u svih šesnajst - ali nikad ni bilo ovako grubo, divjački i huliganski. Bože nas oslobodi takega navijanja ..koje mora završit u krvi!
Je, i ja tako mislin moja šjora File....Ovo je za svaku osudu ča se događa oko našega nogometa danas!
Ajde, ne zvizdi! A ča se radi? Ništa! Eto ti ga na..! Ništa..lipi moj političaru!Misliš ti da san ja luda pa da ne vidin di mi gremo?! Pun mi je kufer političara ča su umislili da ji mi moramo volit neka nas oni stalno pljačkadu i živciradu. Oni.... ma ne mogu doć sebi o smija i jada..oni ministar Kirin kaže da će otić u holivudske zvizde. Ma neka gre šta daje. Ja ću mu platit kartu da gre za Australiju meju one aboriđine ako triba, samo neka gre ča prije...Gospodin bi glumija! Ma vidi ti cvića našega...ka da i sad cila Vlada ne glumata okolo da ništo radidu, gradidu, mućidu se - a samo nas piturajedu.
E, a nije ni to za bacit!
Ma ajde zajebaji ti nikoga drugega a ne mene - prostrili me pogledon ona . Gledan sinoć na televiziju onega Radića priko kojega idu sve gradnje mostova u Rvackoj. Ma nemoš ni potočić, ni baru prigazit a da ne naletiš na niki Radićev most. Lipo, lipo...čovik projektira, gradi s kumovima...i onda inkasaje. Ka u butigu! Platit molim! A kome isporučijude te račune? Narodu! Narodu - a da kome će! Dobro su oni tvoji mulci iz sedepeja nikidan rekli da bi tribalo gradit most prima Mrduji...pa nek se onda lipo tamo jedan krak pruži prima Braču a drugi prima Šolti...a od otamo jednon petljon drito u Dugobabe! A svaki krak s osan traka! Most bi se zva po doturu Sanaderu....koji be se vas rastopija od dragosti ! Ma kako se zove oni tvoj šef o tih esdepeovskih njunjora u Splitu, a ?
Gojko Čepo !
Evala mu. Moraš mi ga dovest jedan put ovod kod mene na Pujanke. Skuvat ću mu obotnicu po šoltansku. Lizat će prste!
Držim vas za rič...On ionako stoji ovod blizu, na Mejaše.
Odlišno, jedva čekan da ga upoznan..Već mi je pun kufer tebe i tvog pametovanja!
A dobro.
Eto, još ćeš mi i nos obisit! Nemoj bit đeloz na mladi svit. Njiovo vrime tek dolazi...a tako ti je to, mišu moj - podrugljivo će ona...i odma doda: A ona Ministrica Lovrin će mi se litretat...Sliku ću joj zalipit na vrata o portuna! Ma zamisli ča je rekla...da je preprodaja droge opasnija o otmice državnih dužnosnika - pa i nje same! Ma ča otmica glavešina! Ma mi jemamo takve glavešine da to more bit samo korist, dobro dilo... ako ji niko čapa i sakrije na par godin dikod. Ma more ih metnit jušto u Hiltona u Nevi Jork. Pa da jin svi mi plačamo i spavanje i spizu - samo da višje ne upravljadu s nama. Uništilo nas je to njihovo žrtvovanje za narod. Ajmo se mi sad malo žrtvovat sami za sebe - bez nji. E,a...onda bidu spali na prosijački šćap... eto ča ja mislin. Možedu me slobodno bacit u pržun za ove riči - ma me nećedu natirat da mući!. A Bože dragi koje je u nas pravosuđe. Nima bojega na svitu. Ka ni ministrice! Eto...niki je momak radi 150 kuni, ka veliki kriminalac i narkodiler uvatija dvi i po godine pržuna! A Novalić zbog gospodarskog kriminala teškog 53 miljuna kuni - uvatija je isto dvi i po godine pržuna. Niki Pešek, eno piše u današnje foje, uvatija za ubistvo isto dvi i po godine pržuna, pa oni Gucić radi podmićivanja sudskega vištaka s 25 iljada eura - uvatija je dvi godine zatvora a oni Mateković za otmicu uvatija godinu dana zatvora a, opet, oni niki Primorac ća je u Makarsku na zebru ubija dvi curice od šesnajst godin - uvatija je 6 miseci zatvora! Pa ti sad budi pametan!
Je, nije lako...nije!
Ma ča nije lako! Ne mogu te višje slušat! Sve bi ja to sredila u po ure. Ne bidu meni suci tako sudili, ja in kažen!
Ali, to bi bilo mišanje u nezavisno sudstvo...!
Dat ću ja tebi mišanje po tintari..kukumaru jedan! A ča je ovo? Ovo je mišanje govana....eto ti ga na sad! Koji su to suci, da mi ji je vidit...počme ona mavat rukama...Samo bi ih ja upitala za junačko zdravje da mi je dat pet minuti vlasti!
Ma prošla su Van ta vrimena!
Ma ča prošla! E, zajebaji ti mene, zajebaji....ma u prave zemje nema takvega lopovluka, viruj ti meni. Ma, eno oni brat o ministra Primorca! Pa zapeja, zapeja - oče bit pridsidnik Županijskog suda u Splitu. I nima druge! Ne more taj fermat! Jedan brat na listu hadezeja za Sabor a drugi u Izborno povirenstvo! Ma ča je to?
Ali, nisu oni za istu izbornu jedinicu!
Dat ću ti ja po čiverici. Samo mi nemoj o jedinicama! Eno je indeks od mlajega Primorca pun i ništic i jedinic...Jedva je dolazija do duja. Pa je lipo sad dotur o nauka...oli će to postat za koji dan. Pa će bit i šef o Suda....pa u Izborno povjerenstvo...pa,pa...pa di tu jema kraja Marinko?
A ča ja znan?
E, bilo bi ti boje da znaš pa ne bi trpija one šporkarije ča pišedu na hadezejske plakate da ste vi za legalizaciju droge. Ma i ja već znan da ste protiv legalizacije nego da ste za dekiriminalizaciju droge. Ali zaludu je! Hadezejci uvik pivadu isto! Lažu pa lažu! A do jučer su imali isti takvi zakon kojeg sad pjucadu! A vazeli su da jin piva o drogan baš oni mali ča je četri puta bija kažnjavan radi droge. Ma ča je ovo? Kad će kraj ovin maškaran!
Ma prestanite se jidit šjora File..Kad s vama pričan nikad ne znan oču li Vas na kraju morat odnit u bolnicu..Oče li Vas kolpat, oče li van puknit koja žilica u glavu ili će van molat srce?! Prestanite me strašit!
Je, je...vidin ja da si se vas usra o straja slušajući me! Magarac jedan..rugaš se sa staron ženon ka šta san ja! A baš me i briga...eno su otvorili svečano Rebro koje je počela proširivat i uređivat Račanova vlad..., Bog mu da pokoj. Ma su vas onda pjucali i itali se blaton na vaše doture koji su najzaslužniji za cili taj priojekat! E, ma sad se napuvajedu ka paunovi..i sve vićedu: "Vidite nas, vidite nas ...ča smo pametni i lipi!" Ma ne bi oni meni tako! Rekla bi jin ja ča ji gre - pa makar isti čas pukla! Nego ča! A di su bili kad je grmilo! Kad je tribalo podmetnit leđa! E..a sad se kite vašin perjen. A ko van je kriv kad ne znate svitu kazat ni ča ste napravili!
Ma nije to baš tako...Zna narod!
Ma ča nije...Ma ča...Ma ča zna narod. Narod ti je ka tisto. Svi ga misidu - a narod ka gušta jer misli kako ga to masiradu zaraj njegova dobra. Ma ne zna bidan da ćedu ga na kraju ispeć u pečicu ka štrucu kruva. I pojist...moj dobri Marine, pojist za marendu, i to isti ovi ča jin se sad ulizujedu i trčedu okolo begenavajući judima i lažući jin. More bit da će dotur Sanader opet izumislit niku svoju garantnu, jamstvenu...ili kako se već zvala - karticu ! Ma ovi put tribat će je napisat još manjin slovima da je poslin izbora teže pročitat ča je sve obećava. A vi narodu lipo dilite samo tablete protiv skleroze...da ne zaboravidu tako brzo, ka šta su zaboravili posli prošlih izbora, ča jin je hadezejovski kapo sve bija obeča! I neka jin dragi Bog prosvitli pamet kad dojdedu do onih glasačkih škatula!
Ma pustite više na miru politiku šjora File! Umra je barba Frane Matošić!
Ma ko ovod spominje politiku cukunu jedan da bi li cukunu. Ja se samo spominjen jednega velikog splićanina i čovika i ništa višje! A sve ovo drugo san ti rekla ne bi li u tu tvoju šupju glavu ušlo baranko malo pameti...jer, dite moje, virujen ja da će te pobidit na ovin izborima, da će pobidit stranka mog dobrega Frane - ali tribat će van puno truda da popravite sve ono ča je razbijeno, i puno puno pameti i kurađa a i odlučnosti, borbenosti i srčanosti koje je uvik jema naš Matošić. Aj, nalij još jedan bićerin prošeka - pa da još jedan put nazdravimo našen barba Frani i svin dobrin judima na ovemu svitu...jer jedino u judsku ćestitost i dobrotu ja virujen, Marinko mali.
Aj, nazdravje !


Post je objavljen 30.10.2007. u 19:31 sati.