Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Općinskom vijeću upućen prijedlog za raspis Javnog poziva za zakup državnog zemljišta

Nakon što je krajem proteklog tjedna kompletirana dokumentacija potrebna za dobivanje suglasnosti na novi Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području općine Pitomača, te je ista predana u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, proteklog je tjedna na jednoj od svojih sjednica, Savjet za poljoprivredu donio zaključak prema kojemu predlaže Općinskom poglavarstvu da donese prijedlog odluke o raspisivanju javnog poziva za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta sukladno članku 10a. Zakona o poljoprivrednom zemljištu na jedno vegetativno razdoblje, budući da do isteka sjetvenih rokova neće biti moguće provesti kompletan postupak natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na duži vremenski period.
Prijedlog odluke o raspisivanju javnog poziva za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta prihvaćen je na 16. sjednici Općinskog poglavarstva koje ga je uputilo Općinskom vijeću na prihvaćanje. Sjednica Općinskog vijeća sazvana je za ponedjeljak 05. studenoga.
Paralelno s provođenjem ovog javnog poziva za zakup zemljišta, Općina Pitomača radi na pripremama za provođenje natječaja za zakup zemljišta na duži vremenski period (minimalno 5 godina).
Pitomača.hr

Post je objavljen 30.10.2007. u 18:07 sati.