Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

PROMOCIJA : Katarzyna Kotowska - 'Jež' (Naklada MD, 2007.)





Izdavačka kuća Naklada MD ima iznimnu čast pozvati Vas na predstavljanje knjige

'JEŽ'
poljske autorice
Katarzyne Kotowske

u utorak, 6. 11. 2007. u 19 sati
u Europskom domu, Jurišićeva 1, Zg.

Na svečanoj promociji knjige sudjelovat će i autorica Katarzyna Kotowska.
Knjigu je prevela Ivana Vidović Bolt, a uredila Đurđica Čilić Škeljo.

Katarzyna Kotowska, poljska književnica i ilustratorica. Piše knjige namijenjene i odraslima i djeci. Potaknuta vlastitim iskustvom posvojenja djeteta, napisala je knjigu 'Jež', a potom i knjigu 'Kula od kocaka'.Za ovu je knjigu 1999. primila nagradu poljske sekcije IBBY-ja za knjigu godine, a 2000. godine knjiga je na natječaju Zaklade Djetetov svijet proglašena dječjim bestselerom. Godine 2002. upisana je na Počasnu listu IBBY-ja. Iste godine dobiva prvu nagradu na natječaju Svijet prijatelja djeteta i biva uvrštena u poljski Kanon knjiga za djecu i mlade.

O knjizi: Knjiga 'JEŽ' objavljena je u okviru poljskoga nacionalnog projekta Kanon knjiga za djecu i mladež (2002). Uvrštena je i na Andersenovu listu, a 2002. i na međunarodnu Časnu listu IBBY-ja. Osvojila je sve značajnije nagrade za dječju književnost u Poljskoj i više nagrada u inozemstvu.


Nije lako pripitomiti ježa, kao što nije lako otvoriti kućicu divljeg kestena. No ispod bodlji čeka glatka, sjajna, osjetljiva unutrašnjost. (Sanja Lovrenčić)

JEŽA treba pročitati i naučiti ga pričati, i treba ga izgovarati i ponavljati, i prije nego što nas uzdrma silina rečenice «A zašto me ti nisi rodila?» I sve to treba činiti glasom koji će slati topli zahvalni ton njegovoj autorici. (Julijana Matanović)

Opstanak. U ovoj priči svi opstaju. Tragedije se stapaju u pobjedu, a prilično dobar znak da pobjeda jest, upravo je – opstanak. (Dubravko Ivaniš)

25 godina kasnije, pronašao sam Dječaka – Ježa (…) Jež, Žena i Muškarac ispričali su nam i drugu stranu naizgled tužne priče: da smo voljeni, nešto je što će nam se kad-tad dogoditi, bez obzira na sve. (…) I sad se onih 25 godina čini kao tren… (Robert Zuber)






Post je objavljen 05.11.2007. u 07:34 sati.