Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)


Trailer
Režija: Tobe Hooper
Scenarij: L.M. Kit Carson
Uloge: Dennis Hopper, Caroline Williams, Bill Johnson, Jim Siedow, Bill Moseley...
Žanar: Horror, Komedija
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Film se otvara sa upečatljivim ubojstvom dvojice dječaka od strane Leatherfacea i njegovog brata. Ispostavlja se da su se dvojica dječaka vozila automobilom te da su neposredno prije napada nazvali radio stanicu ne bi li maltretirali DJ-a. Njihovi posljednji urlici tako su snimljeni na vrpcu.Nedugo zatim na scenu stupa Lefty Enright čiji nećak je stradao od Leatherfaceove pile 14 godina ranije. Lefty dolazi na mjesto nesreće dok DJ Stretch istovremeno čita o nesretnoj sudbini Lefryjevog nećaka.Zajedno namjeravaju pustiti vrpcu na radiju ne bi li tako privukli pozornost policije no obitelji Sawyer se to neće svidjeti. Vrijeme je za još jedan krvavi pohod sa motornom pilom.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Orginalan The Texas Chainsaw Massacre je jedan od mojih najdražih horrora. Film je ima dobru priču,odličnu atmosferu,dobru glumačku postavu,dobar dokumentarni način režiranja i zaslužuje da nosi ime horror žanra. Redatelj orginala Tobe Hooper je nakon više od deset godina odlučio snjimit nastavak,ali htio je da film krene u drugom smjeru od orginala.Na kraju su izgleda odlučili da nastavak bude horror-komedija.Dok je film došao u kina bio je popljuvan zbog njihove odluke da nastavak na film koj je šokirao publiku 1974 bude parodija,no kako je vrjeme prolazilo film je dobio kultan status i u današnje vrjeme reakcija se djeli na ljude koji mrze film i one koji ga vole.Osobno smatram da su mogli bez Texas Chainsaw Massacre 2,no film mi je bio jako zabavan. Jedna od jačih strane film je Dennis Hopper kojeg je zabavno gledat i njegov lik je cool,a scene u kojima ima motorne pile u rukama su žestoke. Ostaci glumače postave su dobri ako gledamo da se radi o zajebanciji .Caroline Williams nije neka heronia i njeni vriskovi mi nisu bil impresivni,no svakako ima dobre noge. Poznat horror glumac Bill Moseley je glumio Chop Topa koj zamjenjuje The Hitchhiker iz orginala(ima glasina da mu je navodno Chop Top brat), pa glumac nije obavio loš posao i bilo je par zabavnih fora,no kao i Jim Carrey lik postaje iritantan sa svojim šalama.U cipele i masku Leatherface je skočio Bill Johnson koj ispada smješna sa svojim divljanjem i baratanjem sa motornom pilom i još se sam lik Lethercea zaljubljuje u glavnu heroinu(dobra mi je scena u kojoj joj stavlja kožnu masku pa pleše s njom), ali ipak Letherfacea je bilo zabavno gledati u akciji, posebno kada reže sve u radio stanici. Crni humor nije loš i dosta je zabavan,ali ponavljanje scene za stolom je bilo nepotrebno budući da sam već vidio scenu u orginalu i je bila bolje izvedena, još kraja filma u kojem heroina maše motornom pilom je loš. Humor do svoje blesavoče i zabave najviše dolazi na kraju u kojem se Dennis Hopper i Leatherface bore s motornim pilama(najbolja scena u filmu). Osim crnog humora dobijamo i hrpu trash dijaloga među kojima mi je najdraži "The Saw Is Family" i atmosfera je veselija,pogotovo na kraju filmu u podzemnom skrovištu koje je uređeno kao luna-park. Krvavih scena ima dosta i nisu mi bile nekaj makar ih je potpisao majstor krvoproliča Tom Savini.

Ovo je tip nastavak kojeg će neki ljudi voljet,a neki mrzit. Ako su vam dobri nastavci tipa Gremlins 2 i Seed of Chucky onda će vam se sigurno ovaj dio svidjet zbog svog ludog humora i akcije, a ako ne volite humoristične nastavke onda preskočite. Ja sam svakako uživao u filmu i mislim da nije loš nastavak i namjeravam ubuduće pogledati trojku u kojoj glumi faca Viggo Mortensen(Aragorn u The Lord of the Rings serijalu).

Ocjena 4/5

Zanimljivosti i ostalo
-Jim Siedow je jedini glumac iz orginala koj se nalazi u nastavku.
-Redatelj Tobe Hooper je napravio cameo kao jedna osoba na zabavi
-Redatelj Tobe Hooper je imao ideju da nastavak sadržava cjeli grad pun kanibala i film bi se zvao Beyond The Valley Of The Texas Chainsaw Massacre,no ništa od toga.

Post je objavljen 30.10.2007. u 14:29 sati.