Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

SPOT izlazi na izbore

Stranka potrošača – Zelena alternativa je održala konferenciju za novinare na kojoj su najavili svoj samostalni izlazak na izbore u osmoj izbornoj jedinici i najavila listu.
Petar Ciganović, nositelj liste, je rekao da će slogan njihove kampanje biti «Naš program je čovjek» jer smatra da smjer u kojem ide država pogoduje samo kapitalu i moćnicima dok se zanemaruje život pojedinca, a gospodarstvo favorizira samo bogate.
Najvećim problemom PGŽ i Istarske županije smatraju zagađenje prirode kroz projekte poput LNG terminala, Plomin 3 i tvornice Rockwool.
Ipak ključni problem je pravosuđe zbog tromog birokratskog aparata, predugog trajanja postupaka i nejednakog tretmana svih građana Hrvatske.
Rješenje vide u osnivanju tijela koje bi zamijenilo sadašnje Državno sudbeno vijeće koje bi po jasnim kriterijima ocjenjivalo rad sudaca, čime bi se eliminirali nekvalitetni sudci. Ta mjera će doprinjeti i smanjenju korupcije, smatra Ciganović. Također smatra da država mora ograničiti maksimalnu visinu tarifa koje smiju naplaćivati odvjetnici i javni bilježnici, jer su navedena zanimanja često samo prilika za zgrtanje novaca na nemoralan način.
Druga nositeljica liste bit će književnica Daša Drndić, koja zbog dodjela književne nagrade Drago Gervais nije mogla doći presicu.
Treći nositelj liste bit će Marin Miočić Stošić, koji nije član SPOT-a, ali se pridružio njihovoj listi iz razloga što smatra da su oni svi časni i moralni ljudi, a te kvalitete nedostaju u politici.
Istaknuo je tri glavna problema u državi: nedostatak kompetentnosti i moralnosti u politici, korumpiranost vlasti i Hrvatska štunja.
Naime, on smatra da se pojedinci moraju osvjestiti da mogu i moraju agitirati, a ne samo reagirati.

Na kraju je Petar Ciganović pozvao građane neka izađu na izbore i nek ne slušaju priče o bacanju glasova, jer nije cilj glasati za manje zlo, već za dobro, a bez novih ljudi neće biti niti promjena na bolje.
Većinu svoje kampanje će koncentrirati na Rijeku zbog manjka financijskih sredstava, točnije u svoju kampanju uložit će 5000 kuna iz vlastitog džepa.


Post je objavljen 30.10.2007. u 12:15 sati.