Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Završnica 14. Prvenstva Hrvatske u gou za 2007. godinu

Ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u gou završava, kao i ranijih godina, turnirom šestorice. Ove godine se po poslijednji puta kvalifikacija ua ovaj turnir ostvarila izravnom kvalifikacijom prve trojice s prošlogodišnje takove završnice. To su: Zoran Mutabžija 5. dan iz Zagreba, Velinir Kuhar 5. dan iz Zagreba i Mladen Smud 3. dan iz Velike Gorice. Preostala trojica kvalificirana su plasmanom na Otvorenom prenstvu Hrvatske koje se igralo svibnja mjeseca u Zagrebu. To su: Sead Bačevina 2. dan iz Zagreba, Daniel Zrno 1. kyu iz Velike Gorice i Matej Zakanj 1. dan it Velike Gorice.
Ova završnica se igra vikenda 17. i 18. studenoga u Velikoj Gorici u Centru za odgoj i obrazovanje u Zagrebačkoj 90.
Početak je u 10:00.
Vrijeme za razmišljanje je 75 minuta po igraču i byoyomi od 30 sekundi za potez.
Prva tri kola se igraju u subotu, a ostala dva u nedjelju.
Zasada su sva šestorica kvalificiranih potvrdili sudkelovanje. Za svaki slučaj pričuve su redom Vedran Vasiljević 2. kyu iz Rijeke, Gabrijel Ožvald 2. kyu iz Rijeke, Robert Jovičić 5. kyu iz Zagreba, Nikola Primetica 10. kyu iz Zagreba, Vigor Grego 5. kyu iz Rijeke ....
Redoslijedom na ovoj završnici se ostvaruje kvalifikacija za World Amateur Go Championship u Japanu i Korea Prime Minister Cup International Amateur Baduk Championship u Koreji. Prvak ide u Japan, a drugi u Koreju.
Od ovogodišnje završnice se kreće na bodovanje plasmana kao osnova kvalifikacija naših predstavnika na spomenutim natjecanjima u Japanu i Koreji. Redom osvojenih mjesta osvajaju se: 10, 7, 5, 4, 3 i 2 boda. Onom koji igra u Japanu odbija se 10 bodova, a onom koji igra u Koreji 7.
Ubuduće nema izravno kvalificiranih na ovu završnicu i kvalifikacija se mora ostvariti igrom na kvalifikacijskom turniru, a to je sada Otvoreno prvenstvo Hrvatske.
Dakle, ove godine za prvaka Hrvatske u završnici se bore: Mutabžija, Kuhar, Smud, Bačevina, Zrno i Zakanj.
bl. Muradenu - Luzer

Post je objavljen 30.10.2007. u 09:32 sati.