Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bakalar

Marketing

Evo još jedne pričice na temu našeg najdražeg faksa.


Živjela jednom daaaaaaaaa (a->inf.) vno davno na jednom dalekom, dalekom faksu, zla kraljica Mornarica. Ta kraljica je imala čarobno računalo i bila je vrlo tašta, te je svaki dan pitala računalo:
«Računalo, računalce moje, najseksipilnija reci 'ko je.»
A računalo bi odgovaralo:
«Calculating.... beep... beep... The greatest output in my built-in hotness_function is for Mornarica input parameter.»
I tako iz dana u dan, dok jednog lijepog, sasvima običnog dana na faks nije došla Franciska-Erika Rasputić, mlada studentica, koju su svi zvali Snjeguljica još otkad ju je njen brat prvi puta tako nazvao kad ga je našla dok je pijan krvario u blatnjavoj lokvi nakon tučnjave u birtiji. Toga sudbonosnog dana, kad je Snjeguljica došla na faks, računalo je reklo:
«Calculating... beep... beep... The greatest output in my built-in hotness_function is for Snjeguljica input parameter.»
Čuvši to, Mornarica je poludila od bijesa. Prizvala je svoju vojsku asistenata i krenula u potragu za Snjeguljicom koja je, ne znajući što da radi, pobjegla u ZEMRIS. Tamo je srela sedmoricu patuljaka: Ćupka, Jelenka, Butka, Zokija, Budija, Tomu i Igija. Oni su joj ponudili sklonište u zamjenu za pomoć u brizi oko zavoda. Naime, tih 7 ZEMRIS-ovaca je radilo u rudnicima silicija kako bi imali od čega raditi pn-diode, te je netko trebao čuvati zavod dok ih nema i pospremati. Snjeguljica je pristala, te je tako počelo njihovo partnerstvo, daleko od pogleda strašne kraljice Mornarice. ZEMRIS-ovci bi svaki dan išli u rudnik pjevajući:
Ze-ro ze-ro
To ZEMRIS mine we'll go
one ze-ro ze-ro ze-ro
...
Dok bi oni radili u rudnicima, Snjeguljica je ostajala u zavodu, metući, čisteći i češljajući njihove bistabilčiće. I tako su oni živjeli, svi sretni i veseli, dok jednog dana kraljica Mornarica nije saznala gdje se skriva. Bijesna, skuhala je magičnu otrovnu jabuku dopiranu s toliko akceptora da bi vrijednost Snjeguljičine hotness_funkcije otišla u minus, a zatim je stala u svoj magični lift, koji ju je na krilima električne energije doveo do ZEMRIS-a. Tamo je Mornarica, prerušena u ciganku, Snjeguljici ponudila jabuku. No, pošto jabuka nije bila ASIIN-accredited, Snjeguljica ju nije htjela primiti. Mornarica je zavrištala od jada i zatvorila se u svoje odaje, plačući i ne paleći svoje računalo sve dok Snjeguljica nije diplomirala i napustila faks.
A onda je bilo sve po starom.

Post je objavljen 29.10.2007. u 22:41 sati.