Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gamel

Marketing

SIMS 2 - recenzija

Image Hosted by ImageShack.us

Mislim da uopće ne treba pretstavljati Simse s obzirom da su najprodavanija igra svih vremena!


Platforme: PC PS2

Sims ima 2 nastavaka. 1 je izašao 2000, izdvačj je bio MAXIS u to vrijeme jako neprepoznatljiva tvrtka no jedna obična igra će im uvečati slavu. Dakle simsi1 su napraljeni realno. Poanta u simsima je ova: Morate napraviti čovjeka (obitelj) , izgraditi im kuću, urediti (sa namještajem naravno), živjeti.

Simsi 1 su imali premalo namještaja, mali izbor lica i odječe no ipak je prodan u rekordu. MAXIS nije ni slutio da će igra biti toliko slavan pa su dodali jedan nastavak (ili dodatak). I tako još jedan, i još jedan i napravili si veliku slavu. Svi ste čuli za tvrtku EA game. E pa EA nije mogao trpiti da drugi slave slavu pa je potpisao ugovorom sa MAXISOM. I izašao 2 nastavk.

Znači neću pisti o simsima 1 nego o 2. Kada instalirate igru (to će potrajati) imate tri naselja na izbor. 1 je mirno mjesto u kojem nestaje žena, 2 posjećuju vanzemaljci, a 3 inspirirano budućim Romeom i Julim.

Nakon što uđete u jedno naselje (preporučam 1) možete igrati obitelji koje su već napravljene ili jednostavno izgraditi svoju obitelji. Birate prezime zatim raditi 1 sima. Birate mu ime, spol, boju kože, težinu… Oda ide 2 stupanj kosa, imate svakojakih a birate i boju kose, i tako dalje i dalje. Ženski dio populacije će najvijerovatnije zanimati odjeća e pa cure moje možete birati odječe na pretek. Da pače birate svaki dan odjeća, izlasci, kupanje, sport, donje rublje i odjeća za spavanje. Nakon što napravite roditelje ili samohranu majku ili oca možete a i ne morate raditi djecu imate tinejđere, običnu djecu i bebe a i čak baku i djeda.

Image Hosted by ImageShack.us


I nakon što napravite obitelj morate im napraviti stablo obitelji da se zna koje šta kome u rodu. Zatim ide po meni najbolji dio igre gradnja kuće. Imate namještaja koliko hoćete s obzirom na 1 nastavak. A kao vam se ne da graditi slobodno si kupite kuću no nećete veliku jer imate na početku samo 20 000 dolara.

Znači kad sve skupa obavite (mislim na kupnju kuče ili gradnje i namještaja) imat čete 0 kuna što nije dobro pa bi bilo poželjnjo da nađete posao. Možete ga naći na kompu (misli u igri) ili u novinama koje dobivate svaki dan. To nije sve morat čete i plaćati račune a ako ih ne plaćate dolazi vam u kuću kamion i usisa vam sve vrijedne stvari. No može vam doći i lopov ili vam se zapaliti kuća sve to je realno u simsima 2.

No iskreno lopov ili vatra nije najveći problem največi je problem upravljanje ljudi. Vi upravljat svojim čovjekom i imate za svakog čovjeka u desnom kutu potrepštine recimo ako je gladan oznaka za gladan će biti žuto no ako umire od gladi bit će crveno isto je tako za higijenu, komunikaciju… A najteže je kod djece oni moraju u školi i usto kad se vrate iz škole moraju napisati zadaću 100 posto i kad im kliknete na knjigu da piču njima treba zabave jer poslije škole im treba zabava i neće ko u inat pisat zadaću a ako 4 ili 5 puta ne napiše zadači dolazi socijalni radnik odvodi dijete zauvijek.

Image Hosted by ImageShack.us


I tako morate paziti na svoje najmilije no bilo bi najbolje da počnete sa 1 simom. Da pače možete se upoznati sa susjedima pa ako stalno klikate recimo tlak (pričati) moožete postati prijatelji imate čak sa strane klik na koji trebate kliknuti i prikazat će vam sve prijatelje i kakve osjećaje vaš sim ima prema tom simu. Ako se zaljubite možete se i zaprositi pa i čak vijećati pa se taj drugi sim mora doseliti do vas.

Kako napraviti dijete? Pa dosta drugo će vam trebati da shvatite no ja ču vam olakšati .Oba 2 sima metnite na krevet to jest kliknite na krevet pa relax. Kada oboje legnu kliknite na jednog sima pa čete imati neku riječ cllaudi (ili tako nešto) i zatim čete imati Try to get baby (pokušaj dobiti bebu) i klinite na to. Naravno sim možda i neće zatrudnjeti pa ču vam i ovdje skratiti. Ako poslije vođenja ljubavi se čuje neka glazba (5 sekudi) imate bebu a ako ne ništa.

To bi bilo sve u svemu mislim da ćete se složiti sa mnom da igra zaslužuje ocjenu 7/10 jer igra nije za svakoga. A o dodatke očekujte u skoroj budućnosti.

SLUŽBENA STRANICA


Post je objavljen 29.10.2007. u 20:38 sati.