Ovo jelo preporučam ako volite jesti nešto kasnije, odnosno ako ste poput mene, pa jedete iza 18 sati uvečer.
Preporučam zato jer je donekle lagano, hranjivo i zdravo.
Znači kupite brokule, operete ih u hladnoj vodi.
Stavite brokule u zdjelu sa vodom i malo soli i pustite da voda zavrije.
Nakon toga ugasite vatru.
Brokule nije potrebno dugo kuhati kao i svako drugo povrće jer time povrće gubi svoje hranjive i zdrave sastojke i smisao jedenja povrća gubi se.
Kada izvadite brokulice iz vatre, stavite ih na tavicu na malo maslinova ulja i prepržite ih.
Potom iste naslažite u protvu.
Nakon toga, uzmite sir, rastopite ga na vatri i prelite preko naslaganih brokula. Sve zajedno malo prepecite u rolu. Ovo zadnje nije niti potrebno, ali onaj tko voli malo prepečni sir, kao naprimjer moja bolja polovica, uživati će u tome.
Ovakvu brokulu možete poslužiti uz pire krumpir, kuhanu tjesteninu ili rižu.
Želim Vam dobar tek.
Gali
Post je objavljen 29.10.2007. u 07:40 sati.