Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

NOVAC PRESUDIO- KRAJ MEDITERANSKIH IGARA

Dragi moji,

gotovo je glasanje za domaćina Mediteranskih igara i to s lošim ishodom za nas. U prvom krugu glasanja ispali su Turci s 11 glasa dok smo mi (24 glasa) i Grci (31 glas) ostali, no u drugom krugu su nas prešišali za samo tri glasa i to 37 naspram 34.
Možda je razlog tome bilo ono što smo već izvještavali, a to je da je Crnoj Gori bilo onemogućeno glasanje, a upravo bi ta njihova 3 glasa možda bila presudna.
Gradonačelnik Obersnel je razočaran utoliko što smatra da je Rijeka dala sve od sebe barem u financijskom smislu, radi se o 1,5 milijun kuna koji su utrošeni na kandidaturu. Kad je o Grcima riječ tu se radi o oko tri milijuna eura. No Obersnel je zadovoljan prezentacijom i uloženim trudom.
Mateša ipak nije bio toliko blag, frustriran je činjenicom što Crna Gora nije mogla glasati. Rijeka se časno borila i ovaj je rezultat potvrda etičkih principa i upornosti- kaže Mateša.
Očito je dragi moji da je sport izgubio na toplini i ljudskosti što RIjeka promovira, a da je pobijedio kapital.
Riječka delegacija kreće večeras brodom u Rijeku, čistoga obraza i možda spremna za novu kandidaturu, no o tome će se odlučivati za tri godine- kaže Obersnel.

Pozdrav,
Kika i Carmela.

Post je objavljen 27.10.2007. u 18:31 sati.