Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gnn

Marketing

American McGee's Oz

OK, ne baš, ali skoro. SciFi Channel naime planira u prosincu emitirati miniseriju "Tin Man". U ovoj distopijskoj verziji Baumovog "Čarobnjaka iz Oza" zla ali seksipilna čarobnica (Ima li uopće drugačijih?) Azkadellia vlada magičnim kraljevstvom O.Z željeznom rukom u željeznoj rukavici. I dok stormtrooperi u gestapovskim kaputima skaču na svaki njezin mig, industrijski gradovi kraljevstva guše se u kaosu i korupciji a sama priroda trune i postaje zla.

Glavnu ulogu u "Tin Manu" ima Zooey Dechanell koja je glumila u masi stvari koje nisam gledao ali je zato skroz slatka i liči na Alexis Bledel. Zooey glumi djevojku DG koja, nakon što ju tornado odbaci u O.Z., mora zaustaviti zlu diktatoricu uz pomoć Roland Deschain-ovskog revolveraša Tin Mana i znanstvenika kojemu je ukradeno pola mozga. Ovog zadnjeg glumi Alan Cumming kojeg sam godinama štovao zbog filma "Bernard i duh" da bi mi postao još draži nakon urnebesno pretjerane glume u mjuziklu "Reefer Madness". Ah, da, tu je i psionički lav. Psionički lav? Psionički lav!

Dakle, s jedne strane fora koncept pomalo nalik Swanwickovom romanu "Iron Dragon's Daughter" i već spomenutoj "American McGee's Alice". S druge strane SciFi Channel o čijoj sam katastrofalnoj ekranizaciji "Flash Gordona" i već pisao.

U svakom slučaju preporučam službeni sajt serije radi linka "Enter the O.Z. Experience". Da, trebat će vam Flash Player i neke stvari će se možda sporije učitavat, ali ako vam internet veza to dopušta možete krenuti na virtualnu turneju atmosferičnim slikama zlog bizarro O.Z.-a. Moj favorit su bili Art Decoovski gradovi i ledena pećina sa lebdećim lijesovima drevnih heroja. Čak i ako "Tin Man" bude bezveze, uvijek cijenim upečatljive fantasy prizore.

(GNN)


Post je objavljen 27.10.2007. u 00:01 sati.