Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zauvijektose

Marketing

Tragedija prodaje Tošine albume

Album Toše Proeskog Igra bez granica ovoga je tjedna skočio na prvo mjesto najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Slijede ga Božilak i Pratim te, također u njegovoj izvedbi.

Žalosno je što u zadnje vrijeme samo ljudske tragedije jamče odličnu prodaju albuma, složili su se prekjučer hrvatski glazbenici i diskografi na predstavljanju top-liste Top of the shops, koja se kreira prema podacima o prodaji albuma, piše Večernji list.

Tragično preminuli Toše Proeskog ovaj je tjedan u Hrvatskoj bio bez premca najprodavaniji. Njegov posljednji album Igra bez granica zauzeo je prvo mjesto, album Božilak s obradama makedonskih tradicionalnih pjesama drugo, a njegov pretposljednji pop-album Pratim te na trećem.

Iako je Tošina Igra bez granica i prije njegove pogibije rušila rekorde u prodaji, pa je samo mjesec dana nakon objave dobio Zlatnu ploču izdavača Hit Recordsa na zagrebačkoj promociji, taj je album još prošli tjedan bio na 10. mjestu spomenute liste.

Žalosno je što se najbolji cijene tek kad nas napuste. Doduše, publika je Tošu oduvijek cijenila, no tek je sada, nakon tragedije, prekasno shvatila da ga voli toliko da kod kuće želi imati njegov CD. Legalan, a ne spržen, zaključuje Večernji.


Preuteto sa www.net.hr


Post je objavljen 26.10.2007. u 21:27 sati.