Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

The Protector (2005)

Trailer
Režija: Prachya Pinkaew
Scenarij: Napalee,Piyaros Thongdee,Joe Wannapin,Kongdej Jaturanrasamee,Prachya Pinkaew
Uloge: Tony Jaa,Nathan Jones,Johnny Nguyen,Petchtai Wongkamlao,Bongkoj Khongmalai,Xing Jing...
Žanar: Akcijski,Krimi
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča:Mladi Kham odrasta učeći borilačke vještine i igrajući se sa slonovima u Tajlandu. Kada azijatska banda otme njegove slonove i prokrijumčari ih u Australiju, Kham odlazi u Sidney naći kradljivce. Uz pomoć policajca tajlandskog porijekla Marka, Kham otkriva zavjeru širokih razmjera i sukobljava se s bandom koju vodi opaka Madame Rose. U krvavom obračunu koji slijedi Kham će imati priliku svojim neprijateljima pokazati kako u praksi izgleda borilačka vještina Muay Thai.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu:Mnogi kažu da je Ong-bak jedan od boljih novijih borilačkih filmova i zvjezdu tog filma Tony Jaa su nazvali nasljednikom Jackie Chan i Jet Li. Ong-bak nisam još gledao pa ne znam kakav je film , ali Tony Jaa je svakako po onome što sam vidio u Protector(njegovom drugom filmu gdje glumi u glavnojh ulozi)dostojan nasljenik. Čovjek izvodi sve boreb bez ikakvih žica i stunt doublera,njegovi način šoranja i pokreti su odlični. Kladim se da bi uspjeo razbiti Neo iz Matrixa. Ono što čini Protector super filmom su odlične scene borbe koje sadrže dobru glazbu,odličnu kameru i impresivne borbene vještine glumaca.Nažalost dok nije bilo akcije na ekranu bilo mi je dosadno zbog glupe i nezanimljiva priče. Likovi su isto dosta slabo razvijeni i neki pokušavaju biti smješni,ali im ne uspjeva. A sam završetak priče je previše bedast za moj ukus.Naš glavni junak padne sa negdje 2,000 metara i završi na kljovama mrtvog slona,a onda se ustane nakon dvije minute i preživio je jer bio prijatelj sa slonom ili tako nešto.BTW poanta filma nije priča nego odlična akcija. Najača scena mi je vjerojatno fajt snimljen u jednom kadru u trajanju od 5 minuta,fenomenalna scena.

Ako volite borbene filmove svakako pogledajte ovaj film jer je zabavan zbog puno odličnih borbenih scena i nove borbene zvjezde Tony Jaa,no ne očekujete da radnja bude zabavna ili zanimljiva.

Ocjena 4/5

Zanimljivosti i ostalo
-Tony Jaa nije koristi nikakve žica i stunt doublera.
-U filmu ima cameo od Jackie Chanovog doublera kao posveta Jackie Chanu koj je Tony Jaau uzor.
-Film je u UK izašao pod nazivom Warrior King(jebot zvuči kao crtić za djecu).

Post je objavljen 26.10.2007. u 21:08 sati.