Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guzvara

Marketing

Oslić s krumpirom iz rerne

Evo još jedno jelo koje vjerojatno svi znate praviti, ali možda posluži kao dobra ideja na koju ste zaboravili.
Budući da s posla dolazim oko 16h, a dragi malo poslije 17h, kuhanje preko tjedna nastojim što je više moguće pojednostaviti i ubrzati a da ipak ne izgubim na kvaliteti. Trudim se praviti lagana i zdrava jela, s puno maslinovog ulja.

Danas ću vam predstaviti moj način pripravljanja oslića s krumpirom iz pećnice ili što bi mi rekli - iz rerne.

Sastojci
(uglavnom odokativno):
- 1/2 kg fileta oslića
- krumpira po želji
- začini: vegeta twist za ribu i krumpir
- nekoliko češnjeva češnjaka
- maslinovo ulje
- ružmarin
- zelena salata
- mladi luk
- limun
- sol
- Kotany mješavina začina za salatu


Recept:
Oslića gurnite u mikrovalnu na odmrzavanje.

Krumpir ogulite i narežite na ploškice. Ja osobno koristim blagodat Interspara i kupim porciju krumpira koji je već očišćen a sadrži taman koliko je za nas dvoje dovoljno. Malo ga poškropite maslinovim uljem i obilato posipajte Vegetom Twist za krumpir. Ostavite stajati.

krumpirkrumpir2

Očistite nekoliko češnjeva češnjaka i zdrobite ga u drobilici.

cesnjakcesnjak2

Odmrznutog oslića stavite na veliki tanjur i poškropite obilato maslinovim uljem. Češnjak koji ste malo prije zdrobili, uzmite među prste i utrljajte ga u ribu. Bogato ga posipajte Vegetom Twist za ribu s obje strane i ostavite stajati barem desetak minuta da se začini upiju. Maleni prstohvat ružmarina nije naodmet, ali zbilja maleni jer inače previše preuzme aromu.

oslic
oslic2

Tepsiju premažite tankim slojem maslinovog ulja i u nju usipajte pripremljeni krumpir i oslić. Ulijte u jedan kut oko 2 dl vode.
Zašto u kut? Zašto što bi se polijevanjem po sredini isprali začini.
Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva oko sat vremena.

tepsija

U međuvremenu, napravite zelenu salatu. Svi znate kako se to radi, ali svejedno ću napisati kakav je moj postupak.
Očistim salatu, očistim mladi luk i isjeckam ga na ploškice. Sjedinim ih u velikoj posudi, prelijem maslinovim uljem i limunovim sokom te dodam jedan jako mali zdrobljeni češanj češnjaka samo arome radi. Posipam mješavinom začina i salata je gotova.

salata


Nakon što je oslić gotov, izvadite ga iz pećnice i uživate:)

gotovo

gotovo


Dobar tek od nas Penellope:*

Post je objavljen 26.10.2007. u 13:34 sati.