Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Pršuti svih zemalja, ujedinite se!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Predstojećeg vikenda u istarskom gradiću Tinjanu održava se Internacionalni sajam pršuta. Ovdje vam je cijeli program fešte. U subotu i nedjelju, kroz cijeli dan, namjernicima će biti ponuđeni na uživanje pršuti 16 proizvođača iz Hrvatske (istarski i dalmatinski pršuti), Italije, Slovenije, Španjolske te Bosne i Hercegovine. Trebali su doći Crnogorci, ali njihovih pršuta neće biti zbog zabrane uvoza mesa odatle.

Organizatori kažu da će se pršuti rezati po vrlo povoljnim cijenama, a bit će tu i raznih drugih stvari za pojesti i popiti, i masa popratnih programa. Od početka sajma na vidnom će mjestu biti izložen najveći istarski pršut iz posljednje sezone, i tko pogodi njegovu točnu težinu u gramima - njegov je.

Tinjan se inače lani proglasio "općinom istarskog pršuta", ovdje rade četiri (od ukupno jedanaest u cijeloj Istri) registrirane pršutane, a bit će ih, najavljuju domaći, uskoro još. U svakom slučaju, bit će zanimljivo usporediti kako to rade naši, i u Istri i u Dalmaciji, i naši mediteranski bliži i dalji susjedi. Mislim da će vas posebno iznenaditi kako to rade Španjolci! Sve će pršute inače ocjenjivati međunarodna stručna komisija, a već u subotu oko podneva bit će proglašen "pršut-šampion".

Post je objavljen 26.10.2007. u 11:37 sati.