Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mihaelbudrovic

Marketing

Dame na hrvatskoj političkoj sceni

S obzirom da danas nije bilo nekih važnijih događaja u lijepoj našoj odlučio sam malo pisati o temi koja se pred svake nove izbore na sve više spominje- o ženama u politici. Nikako se ne mogu složiti sa nekim udrugama za ženska prava koja govori o diskriminaciji nježnijeg spola u politici i u odlučivanju, iako se slažem da bi ih trebalo biti više. Najistaknutije je su svakako Jadranka Kosor, Kolinda Grabar-Kitarović, Marina Matulović-Dropulić, Ana Lovrin (iz HDZ-a), Željka Antunović, Ingrid Antičević-Marinović(iz SDP-a), Ruža Tomašić(iz HSP-a), Ljubica Lalić(iz HSS-a) te dvije predsjednice svojih stranaka- Đurđa Adlešić (iz HSLS-a) i Vesna Pusić(iz HNS-a).
Koje su njihove odluke, a koje mane? Što su im nedostaci, a što prednosti? Što one mogu ponuditi hrvatskim građanima? Čime mogu osvojiti birače na izborima?
Ja ću ovdje malo progovorit o dvjema, po mom mišljenju, najsposobnijim političarkama...Uvjeren sam da je Kolinda Grabar-Kitarović najsposobnija ministrica u aktualnoj vladi Dr, Sanadera, što je i dokazala mnogobrojnim uspjesima (ubrzanje pregovora s Europskom unijom, skori poziv u NATO-savez i ulazak RH u Vijeće sigurnosti UN-a). Otvorena je i iskrena, jedna od rijetkih tako visoko pozicioniranih političara koji se mogu pohvalit kako su bez velikih i burnih afera (što postoje rijetkost na našoj političkoj sceni), vrlo obrazovana.
Druga vrlo sposobna političarka je, prema mom skromnom mišljenju, potpredsjednica SDP-a Željka Antunović-vrlo obrazovana i sposobna političarkama, bivša ministrica obrane u Račanovoj vladi,ali je nakon izbora Milanovića i Jurčića za predsjednika stranke, odnosno premijerkog kandidata, pala u drugi plan (iako sam uvjeren da je puno sposobnija od njih obojice!!!)Ona je žena s jasnim socijal-demokratskim (ni slučajno socijalističkim) načelima, praktična vjernica i ono što SDP-ovcima vjerovatno najviše smeta-nije imala komunističku prošlost.
Vidit ćemo kako će ove dvije dame hrvatske politike proći na slijedećim, nikad neizvjesnijim izborima.....

Post je objavljen 25.10.2007. u 22:36 sati.