Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iglice

Marketing

Nakon poduljeg nagovaranja mala manekenka je isprobala svoju kapu i svidjela joj se.
Upute za izradu kape.Image and video hosting by TinyPic Plela na igle br.3,5 skračenim redovima u dvije boje. Početak lančić od 39 oč. I izvaditi očice i stalno plesti pravo (bod mahovine). Skračivati red za 2 očice.
Image and video hosting by TinyPicplesti 2 reda jednom bojom, promijeniti drugu boju i plesti do predzadnje 2 očice gdje ćemo početi skračene redove.Znači zadnje dvije očice ne pletemo one miruju ali da ne ostane rupa kad se okrećemo radimo na slijedeći način.Očicu s lijeve igle bez isplitanja prebacimo na desnu iglu, konac je otraga prebacimo ga naprijed vratimo očicu s desne igle na lijevu iglu konac prebacimo otraga, okrenemo rad i nastavimo plesti nazad.Tako su dvije očice ostale u mirovanju.To ponavljamo dok nam ne ostane 18 očica u mirovanju, a 21 očica u radu. To je pola ture.
Druga polovina je vraćanje očica u rad svaki 2 red.
Druga polovina – Slijedimo boje i na sredini zadnje dvije očice koje su bile u mirovanju opletemo (s tim odmah i spojimo boju) na isti način kako je gore opisano vraćamo očice u rad pazeći da ne ostanu rupe. To ponavljamo dok ne uključimo sve očice koje su mirovale.Izradili smo kompletnih 6 tura, spojili krug kape.


Post je objavljen 25.10.2007. u 20:39 sati.