Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Vlada o oslobađanju Vesne Škare-Ožbolt od čuvanja državne tajne

Hoće li Sanader ili Jurčić osloboditi Vesnu Škare-Ožbolt čuvanja državne tajne s Prezentacije Franje Tureka na kojoj sam uz Gordana Malića, Ivicu Đikića, Borisa Pavelića, Marija Kavaina, Ranka Ostojića, Dragutina Franiškovića, Ivanku Tomu i ja proglašen državnim neprijateljem još 2004?


Proces povodom moje tužbe protiv države (SOA-e) nastavlja se paralelno s postupkom koje su protiv mene inicirali SOA i DORH.

Iz DORH-a još nema nikakve informacije hoće li biti podignuta optužnica ili naložene dodatne izvidne radnje. Vesna Škare-Ožbolt je jučer na presici upozorila da mi trebaju biti vraćene oduzete stvari. Iako sam nezaposlen, i životarim kako sinoć u Piramidi reče Ivana Nobilo, ipak sam novinar i ne vraćanjem stvari onemogućava me se da radim.

Vesna Škare-Ožbolt dragovoljno se odazvala da bude svjedok u procesu povodom moje tužbe ali je zatražila od sutkinje Tanje Hučere da od Vlade zatraži oslobađanje od čuvanja državne tajne. S pravom jer bi vjerojatno SOA i DORH i nju dali zatvoriti kao i mene da je na sudu govorila bez tog formalnog odobrenja. Odvjetnik Luka Šušak, koji me zastupka u postupku protiv države danas je poslao sudu obrazloženje na koje okolnosti tražimo od Vlade oslobađanja čuvanja državne tajne s Turekove Prezentacije.

Zahvaljujem se SDP-u što je na ispravan način, ne stavljanjem na listu čovjeka koji je s Turekom od nas novinara pravio državne neprijatelje, pokazao dobru volju da problemima tajnih službi o kojima pišem i zbog kojih sam bio zatvoren, pristupi na ispravan način - da pred izbore u svojim redovima lustrira one špijune koji su odrađivali prljavi posao za političare. Nadam se da je to dobar znak da će u slučaju pobjede SDP-a doći do temeljitog provjetravanja u tajnim službama ili barem da ta stranka neće dozvoliti da u njeno ime SOA krši zakone i ljudska prava.

Ako Sanader sada ne skine oznaku tajnosti sa svjedočenja Vesne Škare-Ožbolt, vjerujem da će to učiniti Ljubo Jurčić.

Hvala i Vesni što se nije dala pokolebati, kako čujem, raznim gnjusnim pritiscima vezano moj slučaj te je zatražila da mi se vrati novinarska oprema.

Kako vidimo, od svih političara koji su se do sada oglasili o uhićenju novinara-blogera jedino Predsjednik Stjepan Mesić nije pokazao, inače više puta deklariranu, brigu za ljudska prava i novinarske slobode. Pa sad vi pogađajte zašto! Ja više neću jer se bojim da će me opet zatvoriti, a tko zna, mogle bi mi se i mnogo gore stvari dogoditi.

Post je objavljen 25.10.2007. u 13:39 sati.