Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

krimska kuhinja ...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Moja baka Aurela, koja je odrasla u Kijevu, često je znala pričati o obilju kijevske tržnice i o ukrajinskoj kuhinji ...
A u bakinoj kuhinji preplitali su se ukrajinski i poljski utjecaji, jer moja je baka poljskog podrijetla, rođena je u Lodzu.

Ukrajinska kuhinja je vrlo raznovrsna, jela nisu masna ni pretjerano začinjena, meso i riba lijepo se sljubljuju s povrćem ...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

A krimska kuhinja?
E, tu se miješaju brojni kulinarski utjecaji, jer Krim je višenacionalan ...

Kupih u knjižari u Alušti: Kulinarnoe iskustvo narodov Krima ...

I eto čije se sve kuhinje tamo isprepliću:

... armenska kuhinja, ruska, azerbejdžanska, židovska, tatarska, bugarska, grčka, talijanska, poljska, njemačka, mađarska, bjeloruska, gruzinska, kazhska, korejska, kuhinja povoložja, urala i sibira ... pa njemačka, češka, estonska ...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Supa od cikle, s gljivama

govedina ili svinjetina - 500 g
sušene gljive - 50g
cikla - 500 g
2 - 3 mrkve
1 korijen celera
2 glavice luka
ulje - 2 žlice
kiselo vrhnje - manja čaša
1 žlica limunova soka
zeleni peršin
lovorov list


Meso posoliti, kuhati, skidajući pjenu. Odvojeno skuhati suhe gljive i ribano povrće. Sjediniti, začiniti i zajedno još kratko prokuhati.
Gotovoj supi dodati limunov sok i vrhnje, po volji. Posuti sjeckanim peršinom i poslužiti.


Krimski kulinarski doživljaji ...




U istoj knjžari gdje sam kupila krimsku kuharicu, kupih i ...
Krimske legende
...


Možda vam, jednom, pročitam onu s naslovom ...

Rusalka i Azrina fontana ...







Post je objavljen 25.10.2007. u 23:59 sati.