Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Branko Tkalčec 10.na državnom prvenstvu u daljinskom jahanju

kkzk


Konjički klub "Zlatni Klas" iz Otrovanca sudjelovao u natjecanju za državno prvenstvo u daljinskom jahanju koje je održano 20.i 21.listopada 2007.godine na obroncima Bilogore kod Bjelovara.
Ovo prvo prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju organizirali su Udruga Bilogora Papuk 1991.,Konjička udruga ''Konji Gizdavi'' iz Velike Pisanice,Konjički klub ''Veliko Trojstvo'' i Hrvatski konjički savez-Odbor za daljinsko jahanje.Državno prvenstvo utakmice rezultat je osam ovogodišnjih utakmica u toj konjičkoj disciplini koja je prva u ovoj godini održana u Otrovancu,14.04.2007.u organizaciji KK"Zlatni klas".
Zbog nedavnih prinova u štali nismo imali na raspolaganju više grla pa je sudjelovao samo Branko Tkalčec na grlu Indy.Ovo je inače prvo državno prvenstvo u spomenutoj disciplini koje se ikad održalo u Hrvatskoj.Domaćini udruge Bilogora-Papuk su doista ozbiljno shvatili ovo natjecanje pa smatramo da zaslužuju svaku pohvalu.O samoj ljepoti u jesenske boje okićenoj Bilogori ne mora se posebno govoriti,tako da o samom odabiru i uređenju staze već ovo predhodno sve govori.Ipak smatramo da i vidljivi trud ljudskih ruku treba naglasiti.
Staza se od starta na Kamenitovcu kretala put Šandrovca do sela Ribnjačka gdje se na kontrolnim vratima -na imanju obitelji Vlajnić u vrijeme predviđene pauze od pola sata moglo zaista uživati u prekrasnim prizorima jesenskog krajolika.Od ukupnih 84 km koliko je u ovom dvodnevnom natjecanju staza bila duga,ovdje se brojilo prijeđenih 18 km.U nastavku natjecanja stazom koja prolazi kroz šumu i livade do sela Bačkovice pa dalje preko Čađavca,Velike Pisanice do šumskog kompleksa Kukavica gdje se završio prvi dan natjecanja sa prijeđenih 42 km.
Veči dio natjecatelja je uspješno završilo prvi dan pa je topla večera i malo zabave koje su domaćini pripremili izvrsno sjelo nakon prilično napornog dana.Drugog dana jahalo se istom stazom ali u obrnutom pravcu.Konkurencija je bila vrlo jaka pa deseto mjesto koje je osvojio Branko Tkalčec ispred kluba "Zlatni klas" potpuno zadovoljava.
Atmosfera na samoj utakmici i što se tiče svega oko nje je bila prijateljska i može se slobodno reći da je ovo vrsta sporta u kojem je prijateljstvo važnije od rezultata.Zahvaljujemo mladim logističarkama Lidiji i Klari koje će nadamo se vrlo skoro i same okusiti slast natjecanja i tko zna...i pobjede.Zahvaljujemo i ostalim logističarima koji su bili od velike pomoći...Carmen ,Ante i Alenu.
Endurance
Endurance ili daljinsko jahanje je maraton za konje i jahače. Cilj je proći dugačku stazu u prirodi u što kraćem vremenu a da pri tome ne iscrpljujete konja. Začetak enduranca smatra se natjecanje između beduinskih plemena. U Evropi je začetak u vojno obuci, a prva utrka održana je 1852. godine između časnika Njemačke i Austrije na udljenosti Beč - Berlin. Kasnije se ovaj oblik jahanja razvio u sportsku disciplinu, a FEI prihvaća daljinsko jahanje pod svoje okrilje 1981. godine. U Hrvatskoj prva endurance utrka održana je 10. 06. 2006. godine na Petrovom vrhu pored Daruvara. Prvenstveno je endurance namijenjen rekreativnim jahačima koji imaju svog konja i bave se terenskim jahanjem.
U 2007.godini održano je osam utakmica širom Hrvatske(Otrovanec,Lipik,Daruvar,Medulin,Jastrebarsko,Rakov potok,Istra 100 km i Bilogora 2007.-prvi dan) te je 21.listopada održano prvo prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju Bilogora 2007. gdje je zbrojem svih rezultata utakmice određena bodovna tablica za Croatia Cup.
CROATIA CUP
Po prvi puta održati će se Croatia cup u daljinskom jahanju. Što to znači? Tijekom 2007. godine održati će se 8 utakmica. Prijedlog je da se rezultati utakmica zbrajaju natjecateljima kako bi se dobila godišnja rang lista i godišnji prvak Hrvatske u daljinskom jahanju. U Croatia cup ulaze one utakmice koje se ne boduju za Državno prvenstvo (u 2007. godini to su sve osim Istre 100 km), a svakom natjecatelju boduje se 5 najboljih plasmana.
Dakle, ako sudjelujete na svim utakmicama, boduju vam se onih 5 u kojima ste imali najbolje plasmane, ako sudjelujete u 3 utakmice onda vam se boduju plasmani na tim utakmicama. U Croatia cup-u boduje se par, znači jedan natjecatelj i njegov konj (uvijek isti). Ako mijenjate konja, tada činite potpuno novi par. Prijedlog sistema bodovanja potrebno je razmotriti sa sucima, tako vam ga ovdje još nećemo iznositi. Prijedlog Croatia cup-a mora verificirati Skupština HKS-a koja će se održati početkom travnja.
Postoji razlika u pobjedniku Croatia cupa i u pobjedniku Državnog prvenstva. Kroz Croatia cup moći će se vidjeti kontinuirani rad, dok je za Državno prvenstvo odabrana najteža utakmica i pobjednik te utakmice.
Branko Tkalčec i grlo Indy je na Croatia Cup osvojio 14 mjesto dok je na državnom prvenstvu osvojio 10 mjesto.


BILOGORA – 2007.DRŽAVNO PRVENSTVO U DALJINSKOM JAHANJU 20. i 21. 10.2007.
ORGANIZATORI:Udruga Bilogora Papuk 1991.,Konjička udruga ''Konji Gizdavi'',Konjički klub ''Veliko Trojstvo'',Hrvatski konjički savez-Odbor za daljinsko jahanje
Dužina staze: 42 km + 42 km
Tehnički delegat: Jozef Markič,Suci: Ivan Mandić, Ivan Kuna, Smiljka Selanec, Milošević
Veterinari: Ivan Đureković
20.10.2007.
Start:Planinarski dom ''Kamenitovac'' – selo Maglenča kod V. Trojstva
Cilj:ŠRC ''Kukavica'' u selu V. Pisanica
21.10.2007.
Start:ŠRC ''Kukavica'' u selu V. Pisanica
Cilj:Planinarski dom ''Kamenitovac'' – selo Maglenča kod V. Trojstva
REZULTATI:
1 Milan Palčić,2 Darko Kirinčić,3 Zoran Uravić ,4 Viktoria Bulić,5 Sandra Prevendar,6 Midhet Hasić,7 Martina Vajdoher,8 Gordan Šebalj,9 Alen Barić,10 Branko Tkalčec,11 Mirela Vračić
12 Milan Jurković,13 Petar Benčić,14 Branko Kovačić,15 Zrinka Bilen
NAJAVA DOGAĐANJA:1.Sajam sportskih konja i konjičke opreme
U organizaciji Konjičke udruge “Konji Gizdavi” iz Velike Pisanice u Sportsko rekreacijskom centru Kukavica od 26. do 28. listopada 2007. godine održava se prvi Sajam sportskih konja i konjičke opreme koji će okupiti stručnjake i ljubitelje konja i konjičkih sportova.VIŠE O SAJMU

Post je objavljen 24.10.2007. u 18:38 sati.