Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imperialweekly

Marketing

ŽELJKO PERATOVIĆ: - IZAD NAPADA NA MENE I MOG UHIĆENJA STOJI PREDSJEDNIK MESIĆ !!!

hrvatskaNapisao: Ognjen Mrakhrvatska

Slučaj Peratović iz dana u dan dobija na aktualnosti. Tako je politički analitičar Branko Mijić u riječkom "Novom Listu" od 19. listopada 2007. godine izrazio čuđenje što je slobodni novinar Željko Peratović odgovarao zbog objavljivanja državnih tajni, a vlasnika tjednika "Nacional", Ivu Pukanića nitko ne dira, iako je njegov list u prošlom broju objavio transkript intimnog razgovora generala Vladimira Zagorca sa suradnicom Državnog odvjetništva Suzannom Bunjevac, koji mu je očito dostavio netko iz Mesićevih obavještajnih službi. Mijić je zaključio da je jedina razlika između Peratovića i Pukanića u tome što Peratović piše blog, a Pukanić igra golf sa predsjednikom Mesićem.

S druge strane, dr. Slaven Letica je na OTV-u istoga dana, dakle, 19. listopada ove godine ocijenio kako je uhićenje novinara Željka Peratovića nečija podvala premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u.
I povjesničar, dr. Antun Abramović je na OTV-u istoga dana ocijenio da je uhićenje Peratovića zacijelo svojevrsna podvala premijeru Sanaderu u ovo predizborno vrijeme, te da izad toga stoji njima suprotstavljeni politički blok (SDP-HNS-predsjednik Mesić). Interesantno je primijetiti kako je predsjednik Mesić jedini predsjednik na kugli zemaljskoj, koji se javno postavio (a kao predsjednik svih građana Hrvatske, to po Ustavu ne bi smio) "navijati" za lijeve političke stranke SDP i HNS, što je, naravno, elektronskim medijima i izjavio.

Sam novinar Peratović, kojeg je od svih aktualnih hrvatskih političara prvi javno podržao aktualni premijer i leader HDZ-a, dr. Ivo Sanader, je na kraju policijskog ispitivanja izjavio kako pretpostavlja da izad ovog napada na njega stoji predsjednik Stipe Mesić, koji se nije libio miješati u slučaj Zagorec, a na Peratovićevo uhićenje nije želio reagirati kad je to bilo potrebno. On je na svojem blogu "45 lines" napisao da se Mesić preko njegovih leđa želi obračunati sa Sanaderom.
Osim navodnog Mesićeva obračuna preko Peratovićevih leđa sa Sanaderom, možda je razlog privođenja Željka Peratovića i taj što je Peratović kritizirao Mesićevog i svojevremeno Račanovog šefa tajne policije Franju Tureka i njegova bliskog suradnika Ranka Ostojića kojeg predsjednik SDP-a Zoran ("Zorannemampojma") Milanović i njegov mentor i pravi leader SDP-a, Slavko Linić planiraju postaviti na funkciju ministra unutrašnjih poslova, u slučaju da dobiju parlamentarne izbore u studenom ove godine.

Predsjednik Stipe Mesić je totalnom besmislicom nazvao izjavu novinara Željka Peratovića, da se preko Peratovićevih leđa pokušava obračunati sa Sanaderom. - Ja o tom čovjeku ne znam ništa. On me ne zanima, niti ja čitam njegov blog, niti bilo tko meni govori što on piše - izjavio je Mesić. Premetačinu koju je policija napravila u novinarovu stanu Mesić smatra pogreškom. - Vjerojatno su pošli linijom majeg otpora da razgovaraju s onim do koga je došla državna tajna - ocijenio je Mesić. Dodao je kako treba vidjeti je li u tom slučaju povrijeđen zakon. No, zašto je među zadnjima reagirao na Peratovićevo uhićenje, predsjenik Mesić nije rekao.
headbang

Post je objavljen 24.10.2007. u 14:49 sati.