Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mihaelbudrovic

Marketing

MATO ARLOVIĆ-PRVA ŽRTVA MILANOVIĆEVE VLADAVINE

Nemojte ovaj naslov shvatit preozbiljno, ne radi se ovdje o nikakvom ubojstvu ili teroru predsjednika Socijaldemokratske Partije već o početku rješavanja članova stranke koji mu nisu podložni. Mato Arlović, SDP-ov zastupnik sa najduljim stažem u Saboru,bivši potpredsjednik toga doma i bliski suradnik pokojnog Ivice Račana izgubio je mjesto na kandidacijskim listama Sdp-a za parlamentarne izbore 25.-og studenog i izvjesno je da neće ući novi saziv parlamenta. Time je Mato Arlović postao prva unutarstranačka žrtva Zorana Milanovića i ovim je potezom giljotirana Arlovićeva politika.
Iako su mnogi bili iznenađeni ovakvom odlukom za koju je, nedvojbeno lobirao predsjednik stranke, moram priznati da sam ja ovakvo nešto i očekivao. Ako se samo nakratko vratimo nekoliko mjeseci unazad, za vrijeme dok su trajali izbori za predsjednika Socijaldemokrata Arlović je bio jedan od najglasnijih protivnika ideje o izabiranju mladog i neiskusnog Milanovića za vođu. Arlović je također bio i protiv ideje o imenovanju Ljuba Jurčića za premijerskog kandidata, čovjeka vrlo bliskog tada novom predsjedniku stranke. Pamti pa vrati, kaže puk pa je tako Milanović, samo par mjeseci nakon što se dočepao vlasti u SDP-u, vratio Arloviću milo za drago i izbacio ga sa relevantne političke scene.
U javnosti je nešto manje odjeknula vijest i da Mato Crkvenac, također jedan od Milanoviću ne bliskih ljudi, nije dobio mjesto na kandidacijskim listama, pa ni taj ministar zdravstva za vrijeme koalicijske vlade neće imati Saborski angažman.
TKO ĆE BITI IDUĆA POLITIČKA ŽRTVA PREDSJEDNIKA SDP-a? Do izbora se Milanović neće "riješiti" nikoga već će, u predizbornom duhu isticati parolu Sdp tim-ljudi su snaga. A nakon izbora... Vidit ćemo, ukoliko SDP ne pobijedi na izborima(ili ne formira novu vladu) vjerovatno delegati na redovnoj izbornoj konvenvenciji neće dati novi mandat MIlanoviću,a ako Sdp dođe na vlast nakon nadolazećih izbora moći ćemo počet brojat ljude koje ne odgovaraju Milanoviću ili se on možda boji njihovih sposobnosti. Uvjeren sam da će se tada politička karijera i pozicija u stranci ostat na klimavim nogama Željki Antunović, Milanu Bandiću, Toninu Piculi i Ingrid Antičević-Marinović, čije će političke karijere postati žrtve Milanovićeve političke giljotine, njegova straha od konkurencije u vlastitim redovima i njegove toliko izražene bahatosti...

Post je objavljen 23.10.2007. u 23:59 sati.