Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pipipiaf

Marketing

ŽeMska prijateljstva

I tako... U skladu s kišom i olujom...... Slijedi tema.

Provedete godine zajedno, još kao vrlo male djevojčice tračate, zaljubljujete se, odljubljujete se, probate prvi alkohol, odlazite na tulume, raspravljate, kojiput se porječkate... ali uglavnom nedovoljno: svejedno se nalazite u ludim trenucima noći (teško ću zaboraviti zimu i snijeg i mene i Nju na Zrinjevcu) kako biste Jednoj olakšali ljubavne muke; odlazite zajedno na ljetovanja, raspravljate o kukcima i sličnim stvarima, malo filozofirate, pa se malo zezate na svoje račune; pa organizirate tulume, selite se, diplomirate, kukate oko sitnica, tješite se, nagovarate se na minice i slične (ženske) stvari... I tako prolazi vrijeme. Lijepo vrijeme.

Osjetite da odrastate i, nažalost, osjećate da odrastate u različitim smjerovima. Njoj se ne da vidjeti ili osjetiti istinu, njoj se više sviđaju opsesije i život noja te joj postajete smiješni. Vama, pak, zasmeta tu i tamo činjenica da kontinuirano ponavlja iste greške i da je to frustrira i da joj stoga ne možete ništa, ali gotovo ništa otvoreno reći. I zasmeta vam što se MORA do jutra ostajati vani, a vi imate posla i tako vam se spava. I tako to ide. No svejedno ide.

I onda - BUM! TRES! BUM! - svađa nastala zbog treće (isto tako ženske) osobe i vas vaša prijateljica koju znate toooooliko dugo... jednostavno, jednim laganim nokautom izbaci iz svoga života. Bez objašnjenja, bez mogućnosti razgovora... KAO DA NIKADA NISTE NI POSTOJALI. Kao da ste joj tu, eto, bili, a ona nije znala što bi sa sobom pametnije, pa se, eto vraga, nalazila s vama.

Nemam objašnjenja, a kako se čini, neću ga ni dobiti... ali me zanimaju vaša iskustva: koliko prijatelj(ic)a imate, kako ih održavate, što kada stvari puknu? Što kada shvatite da ste nekome kome ste nadijevali prefikse 'naj' (draža, mudrija, pametnija, voljenija i sl.) bili možda i eventualno tek nešto od ovih pridjeva u zagradama - ali ni u kakvim superlativima i komparativima... nego u strogim 'pozitivima'. A možda ni to? Zašto se, ljudi, kvragu, zavaravamo?

pipi piaf

Post je objavljen 23.10.2007. u 21:10 sati.