Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Vladimir Bebić: "Mediteranske igre fuck off"

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća najveću buru izazvalo je reagiranje Vladimira Bebića na točku dnevnog reda koja se bavila izvješćem o aktivnostima poduzetim na isticanju kandidature Grada Rijeke za dobivanje domaćinstva 17. Mediteranskih igara 2013. godine.
Naime, nakon što su gotovo svi klubovi stranaka podržali četvrtku kandidaturu grada, za riječ se javio Vladimir Bebić i započeo govor riječima: «Čemu ovaj cirkus i čemu ovaj vašar licemjerja.».
On smatra du su Mediteranske igre trećerazredna manifestacija, pa se kao sudionik mediteranskih igara 1979. u splitu prisjetio kako su tada novoizgrađeni sportski objekti zjapili prazni.
Stoga je mišljenja da je gradnja novih sportskih objekata namijenjena elitnom sportu, dok se on zalaže za masovni sport poput onoga u DDR-u i SFRJ koji po njegovom mišljenju pozitivno utječe na fizičko ali i mentalno zdravlje mladih.
Također se zapitao zašto se Hrvatska kandidira za mediteranske igre koje su simbol mira, dok u svijetu Hrvatsku percipiraju kao malu, zatvorenu ksenofobičnu državu, čiji je prvi predsjednik Franjo Tuđman bio ratni zločinac.
To je naljutilo neke od vijećnika HDZ-a koji su napustili viječnicu.
No, Bebić je nastavio sa svojim neslaganjem rekavši da on barem ima hrvatsko prezime dok neki koji se predstavljaju kao Hrvati nemaju ni to i završio svoj govor uzvikom «Mediteranske igre fuck off», zbog čega je zaradio drugu opomenu čime mu je oduzeta riječ do kraja sjednice, a predsjednica vijeća Dorotea Pešić Bukovac ga je skoro izbacila iz vijećnice.
Njegovom govoru replicirao je podpredsjednik vijeća Željko Jovanović iz SDP-a koji je Bebićevo izlaganje nazvao bučkurišem i rekao mu nek se srami, dok je vijećnica Tomislava Zečević Pedić iz HDZ-a zatražila udaljavanje Bebića sa sjednice, iz razloga što njegovi neozbiljni govori od svakog pokušaja ozbiljne rasprave čine lakrdiju.
Navedena točka dnevnog reda je usvojena sa dvadeset i jednim glasom za i jednim glasom protiv.Post je objavljen 23.10.2007. u 12:43 sati.