Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Gregurević, Šola i Tutić u BiH nošnjama

Tjedan Hrvata iz Bosne i Hercegovine kulturna je manifestacija svečano otvorena sinoć u muzeju Mimara. Riječ je o matičnoj tradicionalnoj manifestaciji koja će se ove godine održati od 22. do 27. listopada ...
... u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Pozdravivši skup u ime Vlade i premijera Ive Sanadera, potpredsjednica Vlade, Jadranka Kosor, podsjetila je na važnost te priredbe koja pokazuje koliko su Hrvati u BiH očuvali svoj kulturni identitet i tradicijsku kulturu u različitim vremenima i okolnostima.
Kako bi otvorenje bilo što svečanije, održana je atraktivna revija tradicijske odjeće i nakita Hrvata iz BiH koja pripada zbirci samostana i duhovnog centra “Karmel sv. Ilije”. Reviju su nosili glumac Ivo Gregurević, pjevačica Sandra Bagarić, dizajnerica Matija Vujica, skladatelj Zrinko Tutić, pjevač Ivan Mikulić i mnogi drugi.
U tijeku Tjedna Hrvata iz BiH, koji se održava do 26. listopada, na raznim će se priredbama predstaviti umjetničko stvaralaštvo s područja filma, slikarstva, suvremene književnosti, rad Hrvatskoga kulturnog društva “Napredak”, dokumentarni filmovi pod nazivom “Hrvatski pisci iz BiH”, crkveno izdavaštvo te katoličke škole za Europu iz BiH.

www.jutarnjihr


Post je objavljen 23.10.2007. u 10:27 sati.