Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Eliksir mladosti



Večeras sam vam odlučila pričati priču... koju vjerojatno svi već znate... ali ona je važna za naše zdravlje... pa je nikada nije loše ponoviti. Ovo je moja stota tema... pa neka vam bude svima za zdravlje.
Pred više od godinu dana, bila sam na nekom sastanku... i nije bilo kvoruma. Dok smo čekali razgovarala sam s jednim čovjekom. Ni sama ne znam kako smo došli na temu masnoća u krvi i visokog krvnog tlaka... ali tada mi je povjerio kako već godinama pije „Eliksir mladosti“. Ispričao mi je kako je imao velikih zdravstvenih tegoba, ali pomogao mu je taj čarobni napitak. Tajna je u češnjaku. Odmah sam okrenula nosom i primijetila da češnjak ima neugodan miris.... no uvjeravao me da sasvim sigurno nakon uzimanja tog lijeka nema neugodnih mirisa. Od tada... redovito pripremam taj napitak nekome iz moje obitelji i tegobe s tlakom su bitno manje. Uzimam ga i sama.... iako sam godinama imala problema s niskim tlakom.... Uzimam ga radi čišćenja organizma... i tlak mi je već dugo normalan.


„Češnjak ima bogatu i znamenitu povijest kao ljekovita hrana, još iz doba piramida. Egipćani su ga obožavali i stavljali su modele glavice češnjaka, napravljene od gline, u Tutankamonov grob, a davali su ga i robovima kako bi oni ostali zdravi. Hipokrat, otac suvremene medicine, upotrebljavao je pare češnjaka za liječenje grlića maternice. U srednjem vijeku redovnici su žvakali češnjak da bi se zaštitili od kuge. Tijekom oba svjetska rata, kada antibiotici još nisu bili dostupni, češnjak se rabio na bojnom polju za dezinfekciju rana i sprečavanje gangrene. Sovjetska vojska se toliko oslanjala na češnjak da je zaradio titulu “ruskog penicilina”.
Poznati liječnik iz 1. stoljeća Dioscorides napisao je da češnjak “čisti arterije i otvara vene”.

Iako su u narodu već odavna poznata i cijenjena njegova ljekovita svojstva, posljednjih godina imamo sve više spoznaja i objektivnih podataka da je češnjak veoma koristan za zdravlje srca i krvnih žila te se smatra korisnim u sniženju kolesterola u krvi, sniženju visokog krvnog tlaka te sprečavanju preuranjene ateroskleroze.

Osim antikolesterolnog učinka, češnjak ima i antikoagulantno (sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, a time pomaže poboljšanju cirkulacije i ublažava mogućnost srčanih i moždanih udara i stenokardije), antikancerogeno (ima negativno djelovanje na rast i razvoj tumora), antioksidantno (uništava štetne slobodne radikale), antibiotsko i fungicidno (pomaže u suzbijanju infekcija) djelovanje.“ (Označeni dio teksta, preuzela sam sa stranice „Zdravlje“.)

Zaboravili su napisati da nas češnjak čuva od vampira. zubo


I na kraju recept... kako si sami možete pripremiti napitak....

Potrebno:
30 česlica očišćenog češnjaka
5 sitno isjeckanih limuna (s korom)
1 litra vode

Postupak:
Limun dobro oprati. Prije sjeckanja držati pola sata u vodi s dvije žice octa. Ta voda se baca.
Ocat ima funkciju da veže ostatke pesticida i drugih kemijskih aditiva s kojima se voće tretira prije transporta. Ako imate domaće limune... dovoljno ih je samo oprati.
Tada limune nasjeckati na sitno.... i zajedno sa očišćenim česlicama češnjaka smiksati u gustu kašu. Kašu staviti u litru čiste vode i zagrijavati dok ne prokuha. Maknuti s vatre... kad se ohladi procijediti u bocu i staviti u frižider.
Popiti jednu čašicu (0,5 dcl) dnevno... najbolje rano ujutro... prije doručka.
Okus podsjeća na juice od grejpa.
Nakon tri tjedna potrebno je napraviti pauzu od tjedan dana. A tada krenuti sa uzimanjem kroz nova tri tjedna...

Kontraindikacije:
Ovaj napitak je bezopasan za sve... osim za pisce dječjih pjesmica i one koji stalno nešto prigovaraju i kontriraju. Napitak snižava tlak... pa se oni uvijek ljuti i skloni prigovaranju pretvaraju u pitome i miroljubive ljude. Opasan je i za desničare, jer ih pretvara u ljevičare. rofl Za sve ostale nema opasnosti.



Post je objavljen 21.10.2007. u 23:01 sati.