Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fanny7

Marketing

FORMULA

UPDATE - 22.10. 20.05 h

Tko o čemu, Fanika o Formuli. Prespavala sam razočaranje, strasti se stišale, danas stvari gledam malo smirenije i trezvenije. Dosadna sam već, znam, ali lakše mi je kad se ispucam. Tko ne želi čitati, nek prespava do slijedećeg posta. Ali još uvijek stoji :

1. Mali Hamilton je debitant bez iskustva, koji još mnogo žganaca treba pojesti. Slažem se. Pogotovo da drži svoje "ja" i za rezultat traži poštenije ponašanje u ekipi za koju vozi. Ali taj mališa ili "kmica" kako ga zovu - neki od milja a neki od zadojenosti, bože mili, crnja se drznuo na početku 21. stoljeća ući u sport - bogom dat za bijelce, pa odmah pucat' na mjesto prvaka. A taj debitant koji mora puno žganaca pojesti je - stvorio prednost debelo prije kraja sezone.
A koje bi to iskustvo moglo pomoći kad ti pukne guma, a njemu je fala bogu pucikala, svako malo. A kad se sjetim guranja bolida iz onog šodera kad je izišao sa staze - timski kolege ga gurali, jedni prema nazat' a drugi prema naprijed, živa sprdačina. Nakon što je skupio prednost u posljednjim utrkama nije ni jedan bod skupio. Ma dajte...Čovjek bi nakon ove sezone pomislio da su gume na McLaren-Mercedesu, vrhunskom bolidu - kao na Renolki 4 ili Jugiću. Pa i bedasta (bijesna) kućanica ima mozga, bez obzira na subjektivnost.

2. Ekipa nije sa dva vozača i dva vrhunska bolida - odlučila neke stvari. Onaj tko je mogao, imao potkraj neprobavljive unfale, a onaj drugi nije bio sposoban, jer je sposobniji s jezičinom. I razvikana ekipa završila pušionom. Popušili kaznu i lovicu s Ferrarijem, izgubili tron. Tako to ide kad je ekipa "složna". Kao da su kod nas rasli...

3. I sad kad su sve zas*ali, sad se ide na seruckanje i žalbe protiv vozača - zbog goriva, da bi ih se diskvalificiralo, pomaknulo Hamiltona naprijed i oduzelo titulu Raikkonenu. Pa da cijeli svijet priča kako se kmici rihta pobjeda, a kad je mogao - pucale mu gume...
Pa da, treba se još zas*at do kraja...

4. Sve ČESTITKE ekipi Ferrarija - Raikkonenu i Massi. Ostali su ekipa koja diše zajedno - rezultat je vidljiv, obrali vrhnje i neka, naš mentalitet bi i tu mogao nešto izvući. Složna braća kuću grade...



Završila i ta, do posljedneg trenutka, nepoznanica, zvana Formula 1.
Završila je onako, kako je morala završiti, nije smjela biti dovršena još na prošloj utrci.
Rasplet mi baš nije drag, ali je - očekivan.
Otkako je Schumacher zavladao pistom Formule 1, postalo mi je dosadno gledati utrke. On je kao i Federer u tenisu, čovjek-stroj. Ne volim ljude strojeve, ali cijenim njihovu disciplinu.
A otkako je ove godine ušao ovaj mali debitant Lewis Hamilton, postalo je zanimljivo. On je vozač bez iskustva, ali ima ONO u sebi, što se odmah zamjećuje. Rođeni talenat. I uspet će se na postolje svjetskog kupa, sigurno.
Za razliku od njega, njegov timski kolega Alonso, oduvijek mi je bio i ostao antipatičan.
Nisam stručnjak, možda je posrijedi moja subjektivnost, ali moje mišljenje dijeli poprilično mnogo ljudi.
Bez obzira na njegovo vozačko umijeće i iskustvo, ne sviđa mi se - kao osoba. Poprilični je brbljavac, nema kulture, bezobrazan je i pun zavisti. Prema svom timskom kolegi, ponaša se u najmanju ruku, kao da je iz konkurentske ekipe. A tu mu na ruku ide cijeli tim Mercedes-McLarena. Jer, kako bi bilo da debitant uspije u prvoj sezoni.
Alonsova nekolegijalnost i ignorancija Hamiltona, bezobrazluci na stazi tijekom pojedinih utrka, a i na ovoj današnjoj u Brazilu, kad ga je izbacio sa staze na samom početku, pa ono samodopadno kokodakanje poslije utrka...
Neke stvari mi nisu baš bistre. Potkraj ove sezone, Hamiltonu se zaredalo - bezbroj pehova, ti konstantni problemi s gumama, postali su mi nekako prečesti da bi bili slučajni. I ovo današnje otkazivanje mjenjača...
Nije ga htjelo, recimo...
Ali zato je situaciju iskoristila ekipa Ferrarija, prošli put i - danas. Dok se u Mercedesu nisu odlučili tko im je top vozač, ovi dvojica su lijepo - podijelili prvo i drugo mjesto danas, Massa je u nemogućnosti da se približi vrhu ukupna poretka, propustio kolegu Raikkonena i - osvojili su svjetski kup.
Fino, elegantno.
A Alonso od slijedeće godine - tko zna za koga će voziti. Pa eto vam ga na, ekipo, popušili ste skroz, naskroz. Zahvaljujući frustriranom brbljavcu, koji će na godinu dati petama vjetra. I "usrećiti" neku drugu ekipu.
Možda sam subjektivna, ali sviđa mi se taj mali Hamilton, tih, suzdržan i dobro odgojen. Ne razbacuje se riječima. Pred njim je budućnost u Formuli 1.

Reklama , koja veoma podsjeća na stvarnost, još da je na kraju umjesto Hakkinena - Raikkonen thumbup




Do 212.-og wave


Post je objavljen 21.10.2007. u 20:31 sati.