[Qauntdaun]
Še ena ispriqa (Q - 9),qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[Qauntdaun]
Še ena ispriqa (Q - 9)

Je, qaj sad ... Nije bilo postova jer nije bilo postova, jer doq tri stvari dnevno obavim ne ostaje mi neurona dovoljno za jednu suvislu rečenicu. Zato se najredovitije obnavlja mcn blog (na qojem je Qreten dogurao do devetnaestog nastavka), a obi sa slovima pate - Blogov kolac je apdejt dobio neqidan, nakon jedno tri tjedna ničega. Da sam išao ovdje pisati, samo bih kuqao kaqo ne stižem ni kuqati, a qome se to čita?

Vel, enivej, od dobrih vijesti: u tisqari su prva tri mali Q albuma, i album Pirata. Moj ororčić Dlakovuk je isto gotov i u prijelomu je, nada se tisku idući tjedan. Tico pretražuje qompjutore svoje i sve svoje rodbine u potrazi za svim obojenim stranicama Borovnice koja bi trebala ugledati svjetlo svog trećeg albuma. Sve to, aBd, bi trebalo biti vani do Interlibera, na kojem SFera i Mentor imaju štand i užasno povoljno (20-30 kn) prodaju gomilu dobrih knjiga, a neke i skuplje jer treba taj štand otplatiti. Ako nešto zaqasni bit će do CRŠ-a, do kada bi trebalo biti gotov i album Svebora i Plamena (by Džuka, Matija i ja), jedna od najdužih cjelovitih priča ikad u hrvatskom stripu ispričanih, za qojeg sam prošlog tjedna napisao pogovor. A onda do CRŠ-a i još par stvari qoje neću najavljivati da ne ureqnem.

U polju najamnog rada, preveden je i zadnji Spirou qoji mi je čučao na grbači. Sad još Kenovi do qraja pa možda horizont bez oblaka. Iako to vjerojatno samo znači kaqo sam nešto zaboravio, a što će uskočiti u prvu čistinu.

Qad će Q-u?! Radise istovremeno na dva različita broja i za obadva čeqam Tončija qoji još uvijek misli da strip-autor smije imati i akademsku karijeru i privatni život. Al' neću ga puno gnjaviti jerbo je lijepo obojio naslovnicu za "Dlakovuka" pa ima privremenu poštedu. Daqle, dva Q-a do qraja godine (jedan na qioscima, jedan ne), prvi što prije, nadam se i ja.

(Oqej, sad sam tu htio staviti sliqicu, ali zbog neqog razloga fotobaqit podqubava pa ništa ... Možda poslije.)

Da ne bude kaqo je sve u tisqu, a ništa van njega, treba znati kaqo se u petaq qonačno pojavio drugi broj Hrvatskih velikana sa stripom o Janici Kostelić. Dostupno u svim boljim striparnicama, po školama i kaqo već gdje. Kad budem znao definirane druge distribucijsqe planove, obavijestit ću vas, shvatim li ih. Radi se, u međuvremenu na trećem i na četvrtom broju. Garantiraju nam godinu dana.

Od web-poveznica evo sam koliqo danas naletio na možda najbolje domišljeni samonikli domaći web-strip: Grumpy Gay Guy. U angu s brojnim stranima po fiksnoj mreži i mikromimici fiksnih likova (koji izgledaju otprilike kao gay Playmobili ... Gaymobili?), ali odličan po kompaktnosti svijeta, razrađenosti likova i po tome što je prešibao pedeset epizoda! Na gornjem linqu je blog pa epizode idu unatrag, stoga - ako želite izbjeći tekst i čitati redom - pođite na sqladište starih epizoda gdje s guštom možete prokliqati dosadašnji GGG opus. Ja jesam ... GGG mi, uz Tibora, daje nadu da neqi novi strip (jest, zadojen humorom američkog weba, ali Bože moj ...) raste i kod nas. Pak sam sretan.cerek

Još: ovo mi je bilo skroz fora ... Damjan je stari Q-ovac, što se vidi po tome kaqo crno na sve gleda ... A Paul Gravett je najpametniji čovjek u stripu. I još jednom. I treći dio.

I ajmo sad još jednom probati fotobaqit ... Neće. Faqit.

(mcn)


Post je objavljen 21.10.2007. u 09:22 sati.