Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zanimame

Marketing

ŽENE SU S VENERE, MUŠKARCI S MARSA, A MAČKE???

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ovaj post posvečujem svom mačku Šišku i najzad svim mačkama dobre volje!
Priča počinje prije otprilike pet mjeseci kada se u moj stan uselilo jedno novo biće. Bio je tako sićušan i krhk, bijeli s crnom frizuricom sa šiškama...izgledao je poput najslađe igračke, a već onda ( nerado priznajem ) bio je živi vrag.

Nakon četiri godine zajedničkog života, sestra se ove godine u trećem mjesecu odselila. Odselila i odnjela Čikaru. Mislim, nije ju samo tako odnjela, Čiki je ipak njena mačka. Nije prošao ni dan kad skužila sam: Želim mačku! Znala sam samo da ću uzeti curicu jer one nemaju nikakvih problema nakon što im se jajnici podvežu dok mužjaci nakon kastracije znaju imati problema s bubrezima, moraju jesti posebnu hranu s malo proteina...itd. Znači: žensko!

Stvorenje je stiglo kasno naveče u nekakvoj kutiji! Još kao jako mala pokazivala je ozbiljne poremećaje u ponašanju koji se pojavljuju u obliku poremećaja koncentracije i hiperaktivnog poremećaja! To bi otprilike značilo to da na svaki šušanj, šum, pokret ruke ili bilo čega, ona skače, lovi, grize...onda kao kuuuuuul i odjednom nakostriješi se ničim izazvana.... hm. Nije mi trebalo ni pet minuta da odlučim kako se zove:
"Zove se Mirna."
"Mirna?"
"Da."
"Kakvo je to ime za mačku?"
"Ništa bolje nego za čovjeka. Pa pogledaj ju.... :o) Ova je mačka SVE osim mirna i zato zvat ćemo je Mirna!"

I ostala je Mirna. Čitava tri mjeseca.

Jako mi je bilo teško. Njezino ponašanje stvarno nije bilo prihvatljivo za jednu damu. Tako se nije ponašala ni jedna ženska mačka koju ja znam. Ova je bila prava adrenalinska bomba. Nikad ne spava. Vreba i kad si već odavno na nju zaboravio. Proizvodi čudne zvukove, mijenja ih ovisno o situaciji i potrebi...ne zvuči isto gladna Mirna i ona koja eto prosvjeduje zbog nečeg samo njoj znano, sama, u hodniku. Stvarno me izluđivala. Ta mala osvetoljubiva drznica, bezobraznica, spletkarošica...ni jedna moja odgojna mjera i metoda nije pomagala. Jednostavno ne poznaje autoritet.

Već sam i odustala od bilo kakvih pokušaja preodgajanja i pomirila se s tim da je...takva. Kad ugodnog li iznenađenja. Uslijed jednog od svojih rituala čišćenja i uređivanja, Mirna se nekako čudno pogrbila, digla jednu nogu iznad glave i zadovoljno dugim pokretima lizala vlastiti but pa sve do nožnih prstiju koje bi još na kraju onako malo i čopnila.
"Štaaaaaaaaaa?"

...Vidjela sam mali crveni penis. Jasno i glasno.Mirna ima kitu. O moj bože, jel to stvarno to? Drugi me pogled uvjerio odmah jer kad malo bolje pogledam, Mirna ima i prava mala muška jaja. Kapitalce.

Koliko sam bila iznenađena, toliko sam bila i sretna! Konačno je njegovo ponašanje dobilo smisao i počela sam gledati ga na drugačiji način. Zavolila sam tu malu štetočinu i ne mogu ni zamisliti kako dosadno bi bilo bez njega.

Prije četiri dana Šiško, od prije znan kao Mirna, ostao je bez jaja. Bilo mi ga je tako žao. Cijeli dan sam provela pored njega, a on jadničak ni riječi mi nije rekao!

Danas je k'o novi. Trči, skače, sav je u nekom svom svijetu. Obožavam ga.

Samostalan, inteligentan, tajnovit, podmukao i nježan... nedostupan individualist koji je ponekad sposoban za dirljive ispade nježnosti ! ! !


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Post je objavljen 21.10.2007. u 09:07 sati.