Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunday8pm

Marketing

Hajde da menjamo planetu

Đorđe Balašević - Ole Lole

Više me ništa, osim tebe, ne baca na koljena, a ti mi ne daješ priliku da to napravim pred tobom. Zavlačiš li ti mene, ljubavi? Lažeš li mi svakim pogledom? Nije važno. Ovo što imamo možda nije najbolje i možda nije u redu. Ovo što radimo možda nije sve ono što želim i o čemu maštam već neko vrijeme, i što onda? Kad je postojalo nešto savršeno i besprijekorno? Ako jest, onda sam ja to propustila, i nije mi žao. Savršenstvo implicira dosadu, nedogađajnost i ustajalost, a kome to treba? Meni ne. Radije ću portošiti još godinu dana sanjareći o tebi i o onome što smo možda mogli imati, nego da potrošim to vrijeme u potrazi za nekakvim savršenstvom, za besprijekornim ostvarenjem neke iluzorne sreće.

Uostalom, u ove dvije-tri godine koliko se ti i ja naganjamo po osvijetljenjim hodnicima, pred očima sviju, naočigled svijeta nisam stavila svoj život na čekanje. Ti si, dragi, na čekanju, i bit ćeš tamo sve dok me ne prođe želja za tobom, sve dok ne shvatim da sav potencijal koji bismo mogli jednog dana ostvariti više ne možemo ostvariti.

Da, ljubavi, nadam se da ćeš shvatiti da se isplati riskirati. Nadam se da ćeš zakoračiti s te litice i skočiti. Ipak, moja nada nije naivna. Svjesna sam vjerojatnosti da se to neće dogoditi. Bez obzira na tvoje riječi i ponašanje, osjećam da nećeš skočiti. Nećeš pogledati u bezdan zato što bi i on mogao pogledati u tebe. Ako je to točno, ako nemaš hrabrosti i ako ti nije dovoljno stalo, to je u redu, jer te ne želim takvog. Ne želim te kad koračaš sigurnim putevima. Tko bi se sjećao Crvenkapice da nije jednog dana, u dalekoj zemlji, sišla s pravog puta da bi ubrala cvijeće i iskusila opasnost? Nitko.

Kad se odlučiš zakoračiti na puteljak, šumovit i mračan, koji vodi k meni, ja ću te možda čekati. A možda i neću. Možda, kad se ti odlučiš na taj korak, ja već budem na nekom drugom tamnom puteljku koji nije naš. Žao mi je. Stalo mi je do tebe, spremna sam ti dati sebe i želim da mi daš priliku da te usrećim, ali svaka prilika ima rok trajanja, tako i tvoja, honey.

Zgrabi me ili ću odlepršati.

Post je objavljen 21.10.2007. u 20:00 sati.