Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/appleart

Marketing

my american scrapbook: web shopping

Na poèetku posta æu uvijek podsjeæati da je natjeèaj za razmjenu otvoren od 09.10. do 25.11. posjetite stranicu FSO-a ili pogledajte moj post.


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nije li internet divna stvar?

Kad sam bila u Americi, shopping bi stvarno bio zabavan. Da, ja sam cura i kao takva priznajem da volim razno-razne stvarèice. Moja me prijateljica èesto smatra da sam naporna što se tièe kupovine ili èak naruèivanja u kafiæima, meðutim, ja za to volim govoriti da znam toèno što želim i ako veæ plaæam, imam pravo naruèivati i na kraju krajeva i dobiti što tražim.
Dok sam bila preko bare bilo mi je super što svaka trgovina koju volim ima svoju web stranicu s izloženim artiklima. Tako sam mogla unaprijed istražiti ponudu i cijene i usporediti sve i svašta. Uvelike su mi pomogli i osvrti kupaca i rankiranje proizvoda. Tako sam uostalom uspjela naæi i svoj Zen player :3 Onda sam mogla samo poæi u trgovinu i kupiti željenu stvar (ok, neki se mogu kupiti samo na netu, ali ipak). Ili na primjer traženje knjiga po Amazonu. Fantastièno. Mom bratu je bilo jako drago što sam u Americi jer je to onda znaèilo da on može naruèiti nešto na moju adresu, a onda æu mu ja to naknadno poslati.
Tako sam u Americi otkrila jedan divan proizvod za kosu. Oni koji imaju kovrèavu kosu znat æe da ju je jako teško obuzdati i da svako malo neki uvojak skaèe. Pošto u Americi dosta paze da svima kosa bude glatka, imaju razne proizvode za obuzdavanje takve kose. Neke æe djevojke vjerojatno znati da u Hrvatskoj isto postoji silikonski serum za kosu (inaèe jako koristan za zaglaðivanje i njegu kovrèave kose. One èine kovrèe urednijima, ljepšima i sjajnijima) od 30ml koji košta 47kn. Meðutim, masovna proizvodnja i kapitalizam valjda èine svoje u Americi i tamo postoji silikonski serum od 100ml za 8$ (recimo da je 1USD=cca 5HRK, znaèi 8$=cca 40kn!) koji je jednostavno fantastièan~
Kako se ja, smotana kao i uvijek, nisam sjetila nakupovati zalihe te divote prije povratka, doðoh doma praznih ruku i krenuh u potragu na internetu.
Naravno, našla sam ga! ;) I to na ebayu. Prodavali su ga u paketu od 10! I to za duplo nižu cijenu! Zabunom sam kliknula "Kupi proizvod" i na brzinu isprosila dopuštenje od mame i voila! Zamislite, èak me i uz prekooceansku poštarinu došlo jeftinije po boci nego da sam kupovala pojedinaèno. Da, još uvijek jeftinije nego da sam kupovala 30-mililitarski precijenjeni proizvod ovdje...
Da stvar bude još bolja, stiglo mi je toèno za tjedan dana od dana narudžbe! :D
Yaaay, sad æe mi kosa biti glatka i sjajna ;))

Post je objavljen 20.10.2007. u 23:31 sati.