Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hiisi

Marketing

Arsenal - Bolton

Emirates, 16:00
20.10.2007
Premiership
Sudac: Mike Riley
Toure 67, Rosicky 81




2 - 0


Topnici su nastavili tamo gdje su i stali prije nego su na red došle reprezentativne obveze. Gost na Emiratesu je bio Bolton, koji se nalazi na pretposljednjem mjestu Premiershipa samo zbog bolje gol razlike od Derby Countyja.

Momčad Arsenea Wengera opet je bila dominantna u svim segmentima igre, o čemu najbolje svjedoči službena statistika; posjed lopte 61%, 22 udarca prema protivničkom golu i 459 točnih dodavanja za razliku od ekipe Boltona koja je imala samo 245 točnih dodavanja.

Utakmicu je započeo slijedeći sastav: Almunia, Clichy, Gallas, Toure, Sagna, Hleb, Flamini, Fabregas, Eboue, Eduardo, Adebayor.

Prvo poluvrijeme nije bilo pretjerano atraktivno, igra je bila rascjepkana brojim prekršajima, dok vrijedi spomenuti fantastičan centaršut Eduarda kojeg Adebayor nije uspio pretvoriti u zgoditak.

Na poluvrijeme se je otišlo rezultatom 0:0, pa je Wenger odlučio uvesti određene promijene; u 62.minuti umjesto Eduarda i Ebouea ulaze Rosicky i Walcott koji su se pokazali odličnim potezima Arsenalova menadžera.

Prvi gol je djelo Kolo Tourea koji je izveo fantastičan slobodan udarac sa otprilike 30 metara. Neobranjivo za protivničkog vratara.

Kod drugog gola glavni protagonisti su bili Tomas Rosicky i Theo Walcott. Theo je lijepo probio desni bok obrane Boltona, ušao u šesnaesterac i izvanredno pronašao češkog reprezentativca.

Treću zamjenu Wenger je iskoristio u 88. minuti kada je umjesto Hleba u igru ušao Abou Diaby.

Arsenal je zadržao prvo mjesto na tablici, dok se Boltonu kraj crnog niza ne nazire.

Post je objavljen 20.10.2007. u 18:23 sati.