Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanrakitic

Marketing

Malo o Rakitićima

Ivanova, odnosno obiteljska, kuća ne nalazi se u Baselu već u mjestašcu Mohlinu, 15-ak minuta vožnje udaljenom od Basela. To je mjesto u koje je prije 22 godine došao njegov otac Luka a ubrzo su mu se pridružili supruga Kata i stariji brat Dejan. Otac Luka rođen je u Doboju jer je tamo bila Sikirevcima najbliža bolnica, a njegovi su živjeli u Žepču. Otac ima petero braće i jednu sestru, a odrastao je kod brata koji je živio u Zenici. Tako je upoznao Ivanovu majku koja je iz Žepča, a prije 22 godine došli su u Švicarsku. Bila je to, manje-više, klasična priča o odlasku trbuhom za kruhom. Otac je došao sam, da se snađe, a zatim je došla majka i stariji Ivanov brat koji je tada imao dvije godine.
Kako je Luka Rakitić svojedobno igrao nogomet u Jugoslaviji a i stariji sin Dejan je također trenirao nogomet onda nije čudno što je otac već s četiri godine upisao Ivana u lokalni nogometni klub u Mohlinu. Svi u njegovoj obitelji vole nogomet, čak i majka pa i 11-godišnja sestra Nikol.
Otac se u Švicarskoj bavio nogometom iz ljubavi dok je novac zarađivao kao radnik u velikoj građevinskoj tvrtki, što je trajalo do prije godinu i pol. “Moj otac je prije godinu i pol otvorio gipsarsku radionicu, ima pet radnika koji rade za njega. Time se bavi već 20 godina, otkad je došao u Švicarsku, tako da se za njega zna, njegovo ime nešto znači na baušteli. Prije je radio u velikoj građevinskoj tvrtki a sada je odlučio iskoristiti priliku i pokrenuti vlastitu tvrtku. Za sada, posao ide jako dobro”, kaže Rakitić i napominje da se i stariji brat Dejan također bavi građevinom te tu i tamo pomaže ocu. S druge strane, majka Kate je u mirovini jer je imala problema s leđima i koljenima.
Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 20.10.2007. u 16:54 sati.