Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Cesta Zadar 2 - Gaženica poskupjela za 160% zbog loših ugovora

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, Cesta Zadar 2 – Gaženica oko koje je Ivica Pančić prije nekoliko mjeseci digao buku u saboru zbog cijene izgradnje, zadnjim poskupljenjem od 100 milijuna kuna obara sve rekorde, te je zadnja cijena te ceste fantastičnih 660 milijuna kuna. Podsjetimo da je prvobitna cijena te ceste iznosila svega 250 milijuna kuna. Objašnjenje za zadnje poskupljenje ceste je da u troškove izgradnje nisu nikad bili uračunati troškovi otkupa zemlje.(?!?)

Livaković mrtav hladan izjavljuje da je HC potpisao ugovor s Viaduktom samo za izgradnju ceste, ali ne i troškova otkupa i izmještanja instalacija koje se nađu na trasi ceste. To vam je kao da idete graditi nekakvu stambenu zgradu na zemljištu koje je privatno i na kojemu se nalazi nekakva obiteljska kuća koju namjeravate srušiti, a da troškove odštete vlasniku jednostavno ne uračunate u troškove izgradnje. Takve stvari su jasne i malome djetetu da se trebaju odmah uključiti u cijenu izgradnje.

Slučaj izgradnje ceste Zadar 2 – Gaženica je prvorazredan predmet za Državno odvjetništvo jer je cijena od prvotne skočila čak 160% (inače se normalnim smatra da cijena izgradnje varira kojih 10% - 20% od predviđene cijene), ali iz DORH-a očito nitko u ovo predizborno vrijeme ne namjerava raditi kako kojim slučajem još negdje ne bi buknula kakva afera. U najmanju ruku, Livakovć, Kalmeta i svi ostali koji su u samom vrhu oko odlučivanja u cestogradnji moraju odstupiti jer je i više nego očito da se sklapaju ugovori koji su vrlo štetni po ovu državu.

Post je objavljen 20.10.2007. u 12:07 sati.