Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dokiininochka

Marketing

tko ga nije volio, ne zna što je izgubio:TOŠE PROESKI(25.1.1981.-16.10.2007.)

Evo i nas dvije,ovaj put zajedno.Kao što ste mogli zaključit ovaj post smo posvetile velikom ANĐELU Toši.Mi još ne možemo vjerovati u taj događaj.Pa evo par riječi o našem ANĐELU:Rođen je 25.1.1981. u Prilepu u Makedoniji.
Prvi solistički nastup Toše je imao s 10.g. kad je na priredbi za Dan škole otpjevao "Ave Mariu" i rasplakao publiku.
Svoju glazbenu karijeru započeo je 1996.g., a prvi album je objavio već 1999.g.Tošu je Hrvatska upoznala prije dvije godine hitom "Srce nije kamen", koji je 2006. bila najizvođenija pjesma u hrvatskom eteru. Pjesmom "Veži me za sebe" pobjedio je na HRF-u i time postao prvi inozemni izvođač koji je dobio tu nagradu.Bio je veliki humanitarac i nedavno je s Antonijom Šolom snimio spot za pjesmu dm-ove kampanje "Volim osmijeh tvoj". Bio je jedan od rijetkih pop pjevača s diplomom Muzičke akademije, iznimna talenta i profesionalizma.Svirao je čak pet instrumenata:saksofon, klarinet, gitaru, klavir i bubnjeve.
Bio je veliki vjernik i financirao je obnovu manastira u Kruševu, gdje je, prema svojoj želji, i pokopan. "Vjerujem u Boga. Njemu mogu zahvaliti za svoj dar.To što radim je misija koju On izvršava preko mene. Ja sam tek marioneta."
Za svoj humanitaran rad i zalaganje dobio je statuu Majke Tereze, koju je posvetio roditeljima, za koje kaže da su humanost usadili u njega.
Budući da je, prije nego što je postao popularan, živio vrlo skromno i siromašno, njegovi roditelji nisu imali automobil.
Toše im je od prve veće zarade priuštio jedan.
Poginuo je u utorak, 16.10. igrom sudbine:u Skoplju je otkazao avionsku kartu za Zagreb i sjeo u auto te vozio do hrvatske granice, a onda volan prepustio prijatelju kojeg je prije dva tjedna zaposlio kao vozača. Samo sat vremena kasnije doživjeli su nesreću kod Nove Gradiške, kada je njihov automobil, koji je vozio 200 km/h, podletio pod kamion, i to desna strana automobila, gdje je Toše na suvozačkom sjedalu spavao.Najveća tragedija je što su vozač i Tošina menadžerica, koja je sjedila na stražnjem sjedalu ,prošli bez nekih drastičnih ozljeda.
DA JE TOŠE PROESKI BIO MLADIĆ POSEBNOG KOVA, KOJI SE RIJTEKO RAĐA, POTVRĐUJU SVI NJEGOVI PRIJATELJI I KOLEGE, ISTIČUĆI DA NIJE IMAO SAMO ANĐEOSKI GLAS.
ZBOG NJEGOVE DOBROTE, LJUBAZNOSTI, ENERGIJE I OPTIMIZMA, TE VJEČNOG ŠARMANTNOG OSMIJEHA, MNOGI KAŽU DA JE TOŠE BIO ANĐEO NA ZEMLJI.S KOJIM SMO SE PREBRZO MORALI OPROSTITI. SVIMA ĆE NAM NEDOSTAJATI.

Kad smo oko 9h istoga jutra, čule što se dogodilo, nismo mogle vjerovati, i još uvijek ne možemo.Svi smo se skoro rasplakali, i nakon nastave pomolili za njega. Od utorka pjevamo samo njegove pjesme. Pa evo najboljih:

Veži me za sebe



Volim osmijeh tvoj-Toše i Antonija



Čija si



Igra bez granica



Jedina



Pratim te



Lagala nas mala-Toše i Tony


Toše Proeski, in memoriam(25.1.1981.-16.10.2007.)



TOŠE NIKAD TE NEĆEMO ZABORAVITI!!!!!!!! size=3>


By:Dora i Nina

Post je objavljen 19.10.2007. u 16:01 sati.