Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Happy, happy!

Happy sam, happy veoma jer mi se dragi vratio. Hajd' što se on vratio, nego mi je svašta donjeo, kad smo krenuli vaditi iz torbe jedva smo imali mjesta na kuhinjskom stolu da sve poredamo.
Evo šta sam sve dobila:
- 17 suhih sireva od kojih jedan odmah sinoć nastradao. Večeras pravim uštipke i to duplu dozu, vjerovatno će jos dva nestati.
- 2 kg sira trapista - hm, i on ide dobro uz uštipke
- veliku vreću Bounty čokoladica (mogla bi ih stalno jesti, a ovdje ih je jako teško naći)
- jednu veliko pakovanje nekih super dobrih čokolada iz Beča
- 10ak predivnih slikovnica za bebca (Ružno pače, Mačak u čizmama, Ivica i Marica, Petar Pan, Najljepše bajke svijeta, Ezopove basne, etc.) - sve imaju zaista prelijepe ilustracije i oboje jedva cekamo da ih čitamo bebi :)
- dvije tegle pekmeza od šljiva - jutros sam ga odmah stavila na waffles-e, tako je dobar i šljivast
- i za kraj, meni najdraže od svega, malu muzičku kutijicu koja svira Brahms-ovu Uspavanku. (u stvari, ne znam da li se ovo zove muzička kutija jer ne dođe u kutiji - to je jedna od onih malih stvarčica koje izgledaju kao doboš i imaju ispupčenja na pojedinim mjestima, preko ispupčenja se pokreću male žice kad ručicom vrtiš doboš i kako žice prelaze preko ispupčenja prave se različite note. Sve je to mozda nekih 4 cm veličine, ako ko zna kako se zove, nek mi javi)


U drugim vijestima - sutrašnji sonogram nam je otkazan, osoba koja ga radi je slomila stopalo, tako da ćemo bebu vidjeti tek idući četrvtak. Malo sam razočarana, ali za čas će proći i ta sedmica dana. A beba se mrda na sve strane, pravi mali bokser(ica), fudbaler(ka), gimnastičar(ka)...


Post je objavljen 17.10.2007. u 19:27 sati.