Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/welcometomysoul

Marketing

in memoriam: Teodor Toše Proeski (25.1.1981.-16.10.2007)

Počelo je jednog dana prije 5 godina, jednog prohladnog jesenskog dana, kao što je ovaj. Sestra mi je pokušala uvaliti neke cajke u liniju i jako smo se zbog toga posvađale. Na kraju je uspjela ugurati jedan CD, iako sam se ja protivila:
« Ne pjeva on narodnjake, daj poslušaj!»
nisam mogla ne slušati; prvi stihovi njegovog tadašnjeg hita «čija si» očarali su me. Mome sluhu i njegovom glasu bilo je suđeno. Toše je polako osvojio moji malenu privatnu kolekciju cd-a. Bio Božić ili moj rođendan, Tošeov CD bio je najljepši poklon koji sam ikad dobila. Nikad, ali nikad se nisam zamišljala da ću sa prigušenim krikom na usnama dočekati vijest o njegovoj smrti. Nisam željela povjerovati, radije sam vjerovala da je htio promovirati novi album ili da traži pažnju. Da je barem tako…još uvijek ne želim vjerovati da zbog te tragedije gutam suze… doslovno… imam malo snova i ambicija. Jedna od njih je bila posjetiti njegov koncert…nažalost, to više neću moći.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Teodor Toše Proeski je rođen 25. siječnja 1981. godine u Prilepu u Makedoniji. Živio je za glazbu, vjeru i svoje najdraže, bio je oličenje savršenosti-kako psihičke tako i fizičke. Završio je Muzičku akademiju u Skopju, a bavio se i kickboxingom i odbojkom. Uza se uvijek je imao drvenu krunicu. Vjerovao je da ono što daješ da to i dobiješ. Dao nam je puno… vratimo mu to u svojim molitvama.
Image Hosted by ImageShack.us

POLJSKO CVIJEĆE

Toše Proeski

Stižu laste, šire krila
I ljube se svi
Kao kad si moja bila ti…
Nekom drugom božur cvijeta
Na mom srcu si
I jedina, i prokleta ti…

POLJSKO CVIJEĆE
NEK ME MLADOG POKRIJE
NEK MI DUŠU LJUBE OBLACI
KAD ME NEĆEŠ TI
KAO SREĆE DA TE OČI NE VIDE,
NEBIH ZNAO DA SU POLJUPCI
TUĐI PO TEBI

Lako mi je zakleti se u krv i u čast,
Al potkleknem kad se sjetim nas…
Suza žene često krene,
Al nebo zapiše samo kad muškarac zaplače

POLJSKO CVIJEĆE
NEK ME MLADOG POKRIJE
NEK MI DUŠU LJUBE OBLACI
KAD ME NEĆEŠ TI
KAO SREĆE DA TE OČI NE VIDE,
NEBIH ZNAO DA SU POLJUPCI
TUĐI PO TEBI


Seko, hvala ti što si me uvela u njegov svijet, hvala svima koji su mi pomogli da dođem do njegovih pjesama. I Toše, tebi najveća hvala, za svaki trenutak i svaki stih.


p.s
Krv još topla, ljubav splasla nije, prebrzo si otišao, za sobom pjesme i uspomene ostavio uvijek ćeš nam ostati u srcima….

Dobila sam ovo sms-om kao lančanu poruku. Molim vas da smrt voljenog nam Tošea ne koristite kao zaradu telekomunikacijskim tvrtkama i da ju, ako do vas stigne ova poruka, ne prosljeđujete. Ipak, Nina, hvala ti za poruku.


Post je objavljen 16.10.2007. u 18:40 sati.