Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje - obilježavaju se svake godine tijekom listopada pa tako i u našem vrtiću. Upoznajemo se sa načinom nastajanja kruha( od zrna do kruha), nastojimo približiti djeci blagovanje kruha i narodne običaje, poučavamo ih o samom kruhu kao izrazu životne i duhovne snage, a sve to kroz riječ, pokrert, pjesmu...
Osim što smo pjevali i crtali na temu kruha, ove godine posjetili smo Pekaru Panin u centru Viškova.
Prošetali smo do centra.
Kad smo ušli, bilo nam je jaaaaaaaaaaaako vruće.
Teta Jelica, Anđelina mama, nam je objasnila cijeli postupak:
U veliki mikser stave se svi sastojci - brašno, voda, sol, kvasac, onda se sve to mijesi, pa barba pekar oblikuje kruh, onda ide u komoru za dizanje, pa pečenje...
Barba pekar vadi iz velike peći slance, koje smo kasnije pojeli!
Ispred pekare.
U mlađoj skupini naučili smo kako se pravi kolač.
A u srednjoj i starijoj još jednom utvrdili kako se pravi kruh.
U petak smo za uspomenu nosili mala peciva koja su izradile vrijedne ruke tete Marije i tete Marijane.
Post je objavljen 14.10.2007. u 21:48 sati.