Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shakiraillegal

Marketing

LOVE IN THE TIME OF CHOLERA

Image Hosted by ImageShack.us



Dovršeno je snimanje »Ljubavi u doba kolere« Film se je snimao u Kolumbijskom graduCartagena« koji je inspirirao nobelovca Gabriela Garciju Marqueza na pisanje svog poznatog romana »Ljubav u doba kolere« koji bi se uskoro trebao početi prikazivati u svjetskim kinima. Režiju filma potpisuje ugledan britanski redatelj Mike Newell (»Četiri vjenčanja i sprovod«), Marquezovu knjigu je prilagodio Oscarom nagrađen scenarist Ronald Harwood (»Pijanist«) a u glavnim ulogama nastupaju redom hvaljeni glumciJavier Bardem, Benjamin Bratt i Giovanna Mezzogiorno , što daje naslutiti da niti taj njihov rad neće proći nezapaženo. Producenti nisu ništa prepustili slučaju pa su film odlučili pustiti u kina potkraj godine kako bi mu povećali izglede za Oscara, a njegovu osvajanju kina ne bi trebala odmoći niti činjenica da će pjesme iz filma izvoditi najveća kolumbijska glazbena zvijezda Shakira.

Filmaši su godinama pokušavali dobiti prava na ekranizaciju Marquezova djela i kad su ih napokon dobili, producent Steindorff u film je uložio vlastitih 50 milijuna dolara. O samom snimanju na lokacijama u zemlji kojom vladaju gerilci i narkokarteli nije potrebno trošiti previše riječi. Ne čudi stoga da redatelj Newell kaže kako mu je taj film»projekt karijere« . A, kao da to samo po sebi nije bilo dovoljno, ekipa je tijekom tromjesečnog snimanja imala problema s kišnim olujama i poplavama.
Prije nego se film uopće pojavio, već su se javili njegovi protivnici koji smatraju da Marquezovo remek-djelo nikako nije smjelo biti snimljeno na engleskom jeziku dok drugi sumnjaju kako će film bez velikih (američkih) zvijezda uspjeti zaintrigirati publiku. Prvi skeptik kojeg je trebalo uvjeriti da bi film mogao uspjeti, bio je sam Marquez koji je bio protiv ideje da se film snimi na engleskom jeziku.
»Da sam snimao film za osammilijuna dolara onda bih ga snimio na španjolskom i prikazao s titlovima, ali kako je riječ o projektu od 50 milijuna dolara, morali smo razmišljati o privlačenju više gledatelja pa smo se ipak odlučili za engleski jezik«, rekao je Steindorff. Ne čudi stoga da ga je producent godinama nagovarao (navodno su godinu i pol dana svakodnevno komunicirali telefonski), a Marquez se smekšao tek kad mu je 47-godišnji producent rekao da neće odustati, jer je »poput Florentina, glavnog junaka romana«.

Vjerojatno je smekšavanju pomoglo i to što je Steindorff piscu samo za prava isplatio tri milijuna dolara, obećajući da od njegova romana neće napraviti »hollywoodsku verziju«.»Naravno da mi nije palo na pamet izigrati Marqueza«, pojasnio je poslije redatelj Newell i otkriva da im je sam Marquez poslao »hrpu stranica na kojima je razradio ideju što je itekako pomoglo u pisanju scenarija«.Marquez je na kraju nagovorio i svoju prijateljicu Shakiru da se uključi u projekt i snimi nekoliko novih pjesama za filmski soundtrack. Nakon toga je redatelj počeo birati glumačku ekipu, a redom su ga iz različitih razloga odbili Antonio Banderas, Johnny Depp, Angelina Jolie i Natalie Portman. Nakraju se u ekipi našao Španjolac Bardem, Talijanka Mezzogiorno, hispanoglumci John Leguizamo i Hector Elizondo, te američki glumac peruanska porijekla Benjamin Bratt. Snimati se, ponajviše zbog sigurnosti, trebalo na lokacijama u Brazilu, ali je kolumbijski predsjednik Santos osobno telefonirao producentima i redatelju te im obećao svu moguću podršku i zaštitu tako da se ipak snimalo u Kolumbiji. Posljednji hollywoodski film koji je tamo sniman bila je »Misija« Rolanda Joffea prije više od dva desetljeća pa je posve razumljivo da su Kolumbijci pošto-poto željeli taj projekt.


Na "Love In The Time of Cholera Soundtrack-u" naći će se tri Shakirine pjesme.Dvije nove koje je napisala isključivo za ovaj film # Hay Amores* # Despedida* te pjesma Pienso En Ti sa albuma iz 1995 god "Pies descalzos"
Love In The Time of Cholera
Soundtrack
Official Movie Website

Slike iz filma

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us





Post je objavljen 15.10.2007. u 12:14 sati.