Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Stručnjak za luđake i predsjednik kojem se vjeruje

Predsjednikov najteži slučaj: Ana Jendriš-Jelesić



U lipnju sam prosvjedovao što Domagoj Margetić na internet stavlja video svjedočenje umirovljene odvjetnice Ane Jendriš-Jelesić.

Umirovljena odvjetnica je protiv Margetića najavljivala i tužbu, ali je, prije svega, odustala jer ju je policija tražila da donese snimku (da ju downloada s interneta)....

U međuvremenu, Ani su se javili neki svjedoci koji su vidjeli Margetićeve vrpce i ponudili joj pomoć.

Tako je, Margetić, i ne htijući, pomogao ženi koju su na prevari opljačkali, strpali u ludnicu i pritvor, i ne dopuštaju joj da se pojavi u bilo kom mainstream mediju sa svojom pričom (od interviewa s njom odustale su, između ostalih, Mirjana Hrga i Vesna Kljajić).

Iz materijala, koji je Margetić još 2004. prodavao kao ekskluzivne dvd-e, isjekao sam najučestalija spominjanja predsjednika Stjepana Mesića i složio ih, u nadam se, zanimljiv kolaž.
Tko iz njeg ne bude razumio što se s Anom zapravo dogodilo, neka pogleda opsežan kontekst na Margetićevoj YouTube Playlist: Odvjetnica Jelesić o organiziranom kriminalu u Hrvatskoj.

U moj uradak umontirani su i dijelovi koji povezuju slučaj odvjetnice Ane Jendriš-Jelesić sa slučajevima Marina Tomulića i njegova francuskog odvjetnika Ivana Jurašinovića.

Predsjednik je Tomulića pred kamerama nazvao svjetskim kriminalcem, a Jurašinoviću preporučio da po dolasku u hrvatsku posjeti Vrapče jer da su "naši doktori poznati i efikasni".

Jurašinović je preuzeo zastupanje Ane Jendriš-Jelesić pred Europskim sudom za ljudska prava Strasbourgu. U dokazni materijal prilaže i Margetićeve vrpce i svaki put, pri boravku u Hrvatskoj, strahuje, da ne svojom voljom, ali uz Predsjednikovu preporuku, ne završi kao njegova klijentica u Vrapču.

Ako vam ovaj video ne da objašnjenje zašto Mesić nije kritičan prema Sanaderu u slučaju člana predsjedništva HDZ-a Darka Milinovića, ne znam što bi drugo moglo.

Dobro uočite da odvjetnica napominje kako je jedino Sanader nešto poduzeo u njenom slučaju, ali je ta pomoć bila kratka vijeka.

Ako vrh hrvatske politike nije korumpiran, ne znam tko jest.


Post je objavljen 14.10.2007. u 23:37 sati.