Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

KENGUUROVA CRNA TORTA

Gospodja Kenguur se potrudila jucer da za moga kolegu Fizikalca a i za sve vas napravi moju omiljenu "Kenguurovu crnu tortu" koja se lako sprema a ukusna je i posebna.

Vrijeme spravljanja za ovu tortu je od 30 - 45 min.
U vrijeme dok se peku biskviti mozete spremiti tekucinu za zaliti biskvite da ne gubite vrijeme.
Kada su gotovi biskvite ostaviti da se ohlade.

BISKVIT ( pece se 2x )

2 jaja
8 kasika secera
2 kasike kakao praha
1 prasak za pecivo
12 kasika mlijeka
12 kasika brasna
---------------------------------------------------------------------------------------------
Svaki biskvit se presjece na pola


FIL (tekucina kojom zaljevamo kore biskvita)

1 litra mlijeka
1 cokolada za kuhanje
8 kasika secera
150 grama margarina
250 grama orasa ili ljesnjaka mljevenih
---------------------------------------------------------------------------------------------

sve prokuhati a zatim slagati kore biskvita u posudu i zaljevati sa kuhanom tekucinom koju smo spreimili za fil.
Preporuka je da u posudu koju slazemo prvo stavimo najlonsku vrecicu
a zatim u nju slazemo biskvite i zaljevamo sa kuhanom smjesom,
tako da se smjesa raspodjeli na sve 3 kore biskvita ravnomjerno
a treca se zalije malo vise.
Posljednja kora biskvita se ne zaljeva !!!
Kada je sve slozeno, umotati u najlon vrecicu koja je postavljena
i pritisnuti da stoji do sutra.
(Najlon vrecica se stavlja kod slaganja da bi se moglo lakse izvaditi iz posude)
Sljedeci dan tortu koja je odstojala, izvadite iz posude i folije i ukrasite sa cokoladom ili slagom po zelji.

















DODATAK



Ugodan vikend uz tortu ili oblizivanje na slike :)




Post je objavljen 14.10.2007. u 11:33 sati.