Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Zloupotreba djece u političke svrhe

20.03.2007.

O dječici na HDZ-ovom skupu u Benkovcu je puno pisano pa neću prepričavati cijelu priču.
Podsjetio me taj događaj na vrijeme Druga Tita koji se volio slikati s djecom... pa me podsjetilo na politički letak koji je moj sin u vrijeme dok je još išao u prva četiri razreda osnovne škole donio doma sav ponosan i sretan i rekao: „Mama, ovo je poslala učiteljica. Rekla je da pozdravimo roditelje i da im pokažemo za koga treba glasati!“ Sa letka se smješila glavom i bradom seoska učiteljica. Široko nam se smijala sa slike i prezentirala svoje skupocjene navlake na zubima. Bila je kandidat neke lokalne stranke. Nisu premijer, Tito i bivša učiteljica mog sina jedini političari koji su se voljeli i koji se vole slikati sa djecom i koristiti djecu u političke svrhe. Osobno mi se okreće želudac od takvih ponašanja.
U kakvom su nam stanju vrtići i škole? Znamo li da djeca u osnovnoj školi nemaju obaveznu informatiku, a tko želi i može mora platiti? U kakvom nam je stanju školstvo? Kakva nam je zdravstvena zaštita djece? Koliko imamo sportskih dvorana? Koliko se ulaže u sport, obrazovanje i slobodne aktivnosti djece? Djeca i mladi su zanemareni već predugi niz godina.
Koliko imamo registriranih narkomana? Koliko je raširen kriminal među mladima? Koliko ih država potiče na učenje i samoizgradnju? Koji i kakvi su moralni uzori našoj djeci?
Kakav svijet i društvo smo im stvorili? Kakvo društvo im ostavljamo u nasljeđe? Čemu smo ih naučili? Svi zajedno... roditelji i društvo? Situacija je katastrofalna. Zemlja koja ne ulaže u svoju mladost ne vodi brigu o budućnosti.
Zato gospodo političari, uključite našu i svoju djecu u političke programe! Razmišljajte o njima svakodnevno! Razmišljajte o njima i bavite se njima dok vam traju mandati. Ali nemojte ih zloupotrebljavati u političke svrhe za vrijeme predizborne kampanje! To je toliko jeftino i ružno da više ni u Hrvatskoj nije probavljivo!


Post je objavljen 28.08.2007. u 16:01 sati.