Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Naziv za žene

31.03.2007.


Baš sam pazila da mi ovaj ornamentić na kalendaru bude uredan, ali danas ću ga malo razbucati jer me zaškakljala tema na jednom... meni dragom forumu. Jedna mlada žena ogorčeno postavlja pitanje: "Zašto nas muškarci nazivaju pičkama!" Njeno pitanje mi se toliko svidjelo da sam temu poželjela na svom blogu... i evo je sada ovdje.... Ja o tome vako mislim.... nako generalno....

Način na koji zovu žene je i stvar njihovog odgoja, ali i muškog društva u kojem se trenutno nalaze.
Čak i oni koji su malo pristojniji pa nas ne zovu na taj način obično tako misle... u tom tonu... jer im je ono što označava ta riječ centar svemira.
Oni su zbog toga hendikepirani..... priroda im je učinila tu "nepravdu". Koliko god bili pametni, obrazovani, mudri, fini oni nisu u stanju ženu doživjeti kao ravnopravnog sugovornika, kao ravnopravnog protivnika... kad tad oživi taj mužjak u njima kojeg neki lakše, a neki teže kontroliraju.
I sve je to normalno kad se radi o igri zavođenja... žena baca mamac, svojim ponašanjem doziva mužjaka iz nekog muškarca pa se on pojavi... ali najsmješnije su situacije kad im mužjak oživi u neprimjerenim situacijama jer oni ga teško kontroliraju.
Kad sam bila mlađa strašno me je ljutilo kad pričam nešto ozbiljno, kad tema nema veze s muško ženskim odnosima, kad se vodi neki dijalog koji je važan, a ja primjetim da sugovornik plahuta... da nije skoncentriran na temu nego mu se pogled zadrži na mjestima koja u tom trenutku nisu bitna... ili mu u pogledu pročitam onaj iskonski zov mužjaka koji bez riječi objašnjava što bi sada činili. A kad se nađu u banani i nemaju argumenata protiv onog što iznosi žena tada se vole i braniti na način da sugovornicu podsjete da je ona tek žena... nekom upadicom u tom smislu. To me ljutilo... osjećala sam se često ponižena i tužna zbog toga... osjećala sam se hendikepirano. No onda sam shvatila da nije feler u meni... da nije feler u ženama, nego je to upravo njihov nedostatak. I ti signali su upravo znak koji govori o njihovim slabostima i nemogućnosti koncentracije na problem..... ili njihov uzmak u trenutku slabosti kad ne znaju odgovore na postavljena pitanja. To njihovo ponašanje je prednost za ženu iako se na prvi pogled ne čini tako.
Meni se inače sviđa način na koji oni misle. Puno je ograničeniji i jednostavniji. Nema u njihovim glavama puno filozofije, ne kompliciraju život kako ga mi kompliciramo. Ali to je opet naša prednost. Ne smijemo si dozvoliti doživljavati ih kao nedostižna i jaka stvorenja, kao bogove... jer oni to nisu. Ako ih se dobro prouči... oni su tako jednostavni i predvidivi... A to što nas nazivaju pičkama je samo dokaz koliko su ranjivi i prozirni.
I zato žene nemojte to doživljavati kao poniženje... kad čujete da vas je netko nazvao pičkom... samo u sebi pomislite ako već ne možete izgovoriti: "Jesam pička sam... a ta pička te namaže na šnitu kruha i pojede za doručak!"Post je objavljen 28.08.2007. u 16:01 sati.